Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Γιατί μας άλλαξαν το όνομα; Γιατί λεγόμαστε Greeks και όχι Έλληνες;

Και γιατί η χώρα μας λέγεται Greece και όχι Ελλάδα; Μια μεγάλη, περίπλοκη και κάπως περίεργη ιστορία
  
Και γιατί η χώρα μας λέγεται Greece και όχι Ελλάδα; Μια μεγάλη, περίπλοκη και κάπως περίεργη ιστορία
Οι Έλληνες ήταν γνωστοί με πολλά διαφορετικά ονόματα στην ιστορία. Οι πολεμιστές που έπεσαν στις Θερμοπύλες έπεσαν ως Έλληνες, ενώ αιώνες αργότερα όταν κήρυττε ο Ιησούς οποιοδήποτε πρόσωπο μη-εβραϊκής πίστης αποκαλείτο Έλληνας. Επί αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου ήταν γνωστοί ως Ρωμαίοι, και πάντα οι γείτονές τους στη Δύση θα τους έλεγαν Γραικούς, ενώ στην ΑνατολήΑλ Ρουμ (Ρωμαίοι). Η αρχή κάθε ιστορικής εποχής συνοδευόταν από νέο όνομα, είτε απολύτως καινούριο, είτε παλαιό και ξεχασμένο, όνομα από την παράδοση ή δανεισμένο από τους ξένους. Κάθε ένα από αυτά ήταν σημαντικό στην εποχή του και όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αλλαγές, και πιθανότατα γι` αυτό οι Έλληνες είναι πολυώνυμος λαός.

 
Στην Ιλιάδα του Ομήρου, οι ελληνικές συμμαχικές δυνάμεις περιγράφονται με τρία διαφορετικά ονόματα: Αργείοι, Δαναοί και Αχαιοί, και όλα με την ίδια έννοια. Από τα παραπάνω ο πρώτος τύπος χρησιμοποιείται 170 τουλάχιστον φορές, ο δεύτερος 148 και ο τρίτος 598 φορές.
Οι Αργείοι είναι πολιτικός όρος που προέρχεται από την αρχική πρωτεύουσα των Αχαιών, το Άργος. Οι Δαναοί είναι το όνομα που αποδίδεται στη φυλή που εξουσιάζει αρχικά την Πελοπόννησο και την περιοχή κοντά στο Άργος. Αχαιοί ονομάζεται η φυλή που, ενισχυμένη από τους Αιολείς, κυριάρχησε πρώτη στα ελληνικά εδάφη, επικεντρωμένοι γύρω από την πρωτεύουσά τους, τις Μυκήνες.

Κατά την διάρκεια του Τρωικού Πολέμου, οι Έλληνες ήταν μια σχετικά μικρή αλλά δυνατή φυλή στην Φθία της Θεσσαλίας, συγκεντρωμένοι στις πόλεις Άλος, Αλώπη, Τροιχίνα και στο Πελασγικό Άργος

Διάφορες ετυμολογίες που έχουν προταθεί για τη λέξη Έλληνας, αλλά καμία δεν είναι ευρέως αποδεκτή -Σαλ, προσεύχομαι` έλλ, ορεινός` σελ, φωτίζω. Μια πιό πρόσφατη μελέτη συνδέει το όνομα με την πόλη Ελλάς, δίπλα στον ποταμό Σπερχειό, που λεγόταν επίσης Ελλάς στην αρχαιότητα.
Ωστόσο, είναι γνωστό με σιγουριά ότι οι Έλληνες έχουν σχέση με τους Σελλούς, τους ιερείς της Δωδώνης στην Ήπειρο. Ο Όμηρος περιγράφει τον Αχιλλέα να προσεύχεται στον Δωδώνιο Δία ως τον αρχέγονο Θεό: «Βασιλέα Ζευ, φώναξε, Άρχοντα της Δωδώνης, θεέ των Πελασγών, που κατοικούν μακριά, που έχεις τη χειμωνιάτικη Δωδώνη κάτω από την εξουσία σου, όπου οι Ιερείς σου οι Σελλοί κατοικούν γύρω σου με τα πόδια τους άπλυτα και τα καταλύματά τους πάνω στο έδαφος
Ο Πτολεμαίος αποκαλεί την Ήπειρο αρχέγονη Ελλάδα και ο Αριστοτέλης αναφέρει για την ίδια περιοχή ότι συνέβη ένας αρχαίος κατακλυσμός «στην αρχαία Ελλάδα, μεταξύ της Δωδώνης και του Αχελώου ποταμού [...], τη γη που κατείχαν οι Σελλοί και οι Γραικοί, που αργότερα θα γίνονταν γνωστοί ως Έλληνες», (οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νυν δ` Έλληνες). Η θέση, συνεπώς, ότι οι Έλληνες ήταν φυλή από την Ήπειρο η οποία αργότερα μετανάστευσε προς τα νότια στην Φθία της Θεσσαλίας, επαληθεύεται. Η επέκταση μιας συγκεκριμένης λατρείας του Δία στη Δωδώνη, η τάση των Ελλήνων να σχηματίζουν ακόμη μεγαλύτερες κοινότητες και αμφικτυονίες, καθώς και η αυξανόμενη δημοτικότητα της λατρείας των Δελφών, είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση του ονόματος στην υπόλοιπη ελληνική χερσόνησο, αργότερα πέρα από το Αιγαίο πέλαγος, στην Μικρά Ασία και τελικά προς δυσμάς στη Σικελία και τη νότια Ιταλία, οι οποίες ήταν γνωστές με τον όρο Μεγάλη Ελλάδα.
Η λέξη Έλληνες με την ευρύτερη σημασία της απαντάται για πρώτη φορά σε μια επιγραφή αφιερωμένη στον Ηρακλή για τη νίκη του στις Αμφικτυονίες  και αναφέρεται στην 48η Ολυμπιάδα (584 π.Χ.). Φαίνεται πως παρουσιάστηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σταδιακά καθιερώθηκε μέχρι τον 5ο αιώνα π.Χ.

Μετά τον πόλεμο εναντίον των Περσών, αναρτήθηκε επιγραφή στους Δελφούς για τη νίκη εναντίον των Περσών η οποία υμνεί τον Παυσανία ως αρχηγό των Ελλήνων. Η συνείδηση της πανελλήνιας ενότητας προωθείτο μέσω θρησκευτικών εκδηλώσεων, με σημαντικότερη τα Ελευσίνια Μυστήρια, στην οποία οι μυημένοι έπρεπε να μιλούν ελληνικά, και βέβαια μέσω της συμμετοχής στους τέσσεριςΠανελλήνιους Αγώνες, όπως ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Απαγορευόταν η συμμετοχή στις γυναίκες και στους μη-Έλληνες. Ορισμένες εξαιρέσεις σημειώθηκαν πολύ αργότερα, όπως για παράδειγμα για τον Αυτοκράτορα Νέρωνα και ήταν αδιαμφισβήτητα ένδειξη της ρωμαϊκής ηγεμονίας.

ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.: ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Στα χέρια της Δικαιοσύνης, έχει φτάσει επίσημη καταγγελία για την «πολιτική μεθόδευση», με κεντρικά πρόσωπα στο κάδρο των ευθυνών υπουργούς κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε σε ιδιωτικά συμφέροντα το Νοσοκομείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν (ΚΙΕΝ), με μεγάλη οικονομική ζημία και του ελληνικού Δημοσίου.

Σε ένορκη κατάθεση του στην εποπτεύουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εισαγγελέα, Βικτωρία Μαρσιώνη, η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου, Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος κρατείται προσωρινά για αδικήματα που του καταλογίζουν οι δικαστικές αρχές ότι διέπραξε κατά τη διάρκεια της θητείας του, εμπλέκει σε «σχέδιο εκχώρησης- παράδοσης» του «Ερρίκος Ντυνάν»:
Τους πρώην Υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνη Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, αλλά και πρόσωπα εμπιστοσύνης των πολιτικών ηγεσιών τα οποία είχαν διοριστεί μέλη του Δ.Σ. του ΚΙΕΝ.
Ζητά την ποινική διερεύνηση της νομιμότητας των διαδικασιών που οδήγησαν το 2014 στον εκπλειστηριασμό του Νοσοκομείου,το οποίο πέρασε σε εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, σε βάρος – όπως τονίζει – του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,από τον οποίο συνεστήθη το ΚΙΕΝ, αλλά και του ελληνικού Δημοσίου που «δεν αναγγέλθηκε για οφειλόμενους φόρους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ».
Ο κ. Μαρτίνης, εμφανίζεται λάβρος ειδικά κατά του σημερινού αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας καθώς μιλά για «ευθύνες υπουργών, κυρίως δε του Άδωνη Γεωργιάδη», επί των ημερών του οποίου «ο Μιχ.Σάλλας εξαγόρασε το δάνειο του Νοσοκομείου από την Κύπρο (κατά πληροφορίες έναντι ευτελούς ποσού )»,στη συνέχεια κατήγγειλε τα δάνεια, το Νοσοκομείο βγήκε σε πλειστηριασμό, για να το αποκτήσει η «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ», συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Τζερόνιμο:«Δεν έπρεπε να παραδοθώ. Έπρεπε να παλέψω μέχρι την τελευταία μου πνοή».




«Ζούσα καλά ώσπου οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν άσχημα για μένα»
Στις 16 Ιουνίου του 1829, γεννήθηκε ο θρυλικός Ινδιάνος, ηγέτης της φυλής των Απάτσι, Τζερόνιμο, που πολέμησε κατά των
Μεξικανών και των ΗΠΑ προβάλλοντας αντίσταση στην καταπάτηση των εδαφών που επί αιώνες ολόκληρους ανήκαν στους αυτόχθονες κατοίκους.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Γκογιαλέ (Goyathlay ή Goyahkla στα αγγλικά), που στη γλώσσα των Απάτσι σήμαινε: «Αυτός που Χασμουριέται».
 Το όνομα Geronimo τού δόθηκε κατά τη διάρκεια μιας μάχης με στρατιώτες του Μεξικού.
Είδε το πρώτο φως κοντά στον ποταμό Τζίλα. Ανήκε στην φυλή Μπεντονκόχε, που ήταν παρακλάδι της φυλής Απάτσι και στην οποία αρχηγός ήταν ο παππούς του, Μάκο.
 Είχε τρία αδέρφια και τέσσερις αδερφές. Μεγάλωσε κατά τις παραδόσεις των Απάτσι. Παντρεύτηκε στα 17 του χρόνια και απέκτησε με τη σύζυγό του τρία παιδιά. 
Ο μύθος των Ινδιάνων έλεγε ότι ο Τζερόνιμο είχε φάει την καρδιά ενός ελαφιού, για να του δώσει ταχύτητα και αντοχή στο κυνήγι.

Η σφαγή της οικογένειάς του

Στις 6 Μαρτίου του 1851, μια διμοιρία Μεξικάνων με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη Χοσέ Καράσκο επιτέθηκε στην κατασκήνωση των Ινδιάνων. 
Οι περισσότεροι άντρες έλειπαν για κυνήγι και στην κατασκήνωση βρίσκονταν μόνο τα γυναικόπαιδα και ελάχιστοι φύλακες.
 Οι Μεξικάνοι σκότωσαν τους φύλακες, έκλεψαν τα άλογα και ισοπέδωσαν την κατασκήνωση. 
Δεν λυπήθηκαν ούτε τις γυναίκες και τα παιδιά.
 Ανάμεσα στα θύματα, η γυναίκα, τα παιδιά του και η μητέρα του Τζερόνιμο.
wifeofgeronimo
Η γυναίκα του Τζερόνιμο και ένα από τα παιδιά του.
Η οργή του ήταν τρομερή. 
Ο θρύλος λέει ότι κυνήγησε τους Μεξικανούς και τους επιτέθηκε, οπλισμένος μόνο με ένα μαχαίρι. 
Οι σφαίρες έπεφταν σαν βροχή, αλλά ούτε μία δεν τον πέτυχε. 
Οι Μεξικάνοι τρομοκρατημένοι, άρχισαν να προσεύχονται στον  Άγιο Τζερόνιμο για βοήθεια — έτσι πήρε το όνομά του ο θρυλικός μαχητής. Η θεία βοήθεια δεν ήρθε ποτέ.
 Ο Τζερόνιμο τούς σκότωσε όλους και πήρε εκδίκηση για τη σφαγή της οικογένειάς του.

geronimo
Η παράνομη μάχη για την ελευθερία

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Καλώς ήρθατε στον μετά την παγκοσμιοποίηση κόσμο!

Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης
Στον απόηχο του σοκ που προκάλεσε το BREXIT και του πολιτικού κουρνιαχτού που σήκωσε στην Γηραιά Ήπειρο, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο ένα σημαντικό γεγονός που έγινε δύο εβδομάδες νωρίτερα.Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, συγκεντρώθηκαν μερικοί από τους ισχυρότερους ανθρώπους της παγκόσμιας ελίτ στην ετήσια Σύνοδο της Λέσχης Bilderberg.Η φετινή συνάντησή τους, που έγινε στο Ξενοδοχείο Taschenbergpalais στην Δρέσδη της Γερμανίας και ασχολήθηκε με τις διεθνείς εξελίξεις, είχε, εκ των πραγμάτων, έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.Η Δρέσδη θυμίζει την αποφασιστική επικράτηση των Συμμάχων επί των Γερμανών στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Τον Φεβρουάριο του 1945, λίγο μετά την Γιάλτα, ένας ανελέητος βομβαρδισμός από 1.400 αεροπλάνα της Βρετανίας και των ΗΠΑ μετέτρεψε σε ερείπια την

ιστορική πόλη. Η ενέργεια αυτή έγινε, με εντολή του ίδιου του Τσώρτσιλ, για να τσακίσει το ηθικό των Γερμανών, που εξακολουθούσαν να στηρίζουν φανατικά τον Χίτλερ.
Σήμερα, το BREXIT σηματοδοτεί την απαρχή του τέλους της νέας γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

To ραντεβού της Κυρίας Θεοχάρους με την iστορία - 'Ένα μεγάλο μπράβο στην Κυρία Θεοχάρους.

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες γιατί υπερασπίζεται όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα και τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Δεν ξέρω αν είναι πιο χρήσιμο να κάθεται ή να μην κάθεται κανείς στη Γενεύη, είμαι βέβαιος όμως ότι κάποιος πρέπει κάπως να διαμαρτυρηθεί. Αντί να αφήνει να κοροϊδεύουν από τηλεοράσεως τον κυπριακό λαό και να παίζουνε με τους χάρτες και τον πόνο των προσφύγων. Το θέμα δεν είναι οι λεπτομέρειες της μίας ή της άλλης πρόβλεψης του "κράτους Φρανκεστάιν" (Περράκης), του "σχεδίου παράφρονος" (Δ. Τσάτσος), του "τέρατος" (Β. Βενιζέλος). Το θέμα είναι ότι αρπάζουν το κράτος με το οποίο ζήσανε ειρηνικά και εν ευημερία οι Κύπριοι, θέτοντας και τις βάσεις για να μετατραπεί, αν τους χρειαστεί, σε μια φλεγόμενη βάτο στην Αν. Μεσόγειο. 
Ποιοι πρόσφυγες και που θα γυρίσουνε; Είδατε κανένα πρόσφυγα να γυρίζει στη Βοσνία, παρά τις προβλέψεις του Ντέιτον. Θα πάει να βάλει ο άλλος το κεφάλι του στον τορβά, με τους στρατιώτες του Ενρτογάν να τριγυρνάνε στο νησί, δήθεν προσωρινά. Πιθανότερο μου φαίνεται, όσοι μπορούν, αντί να γυρίσουν στα πατρογονικά τους, να φύγουν από την Κύπρο. Και ποιους ακριβώς στρατιώτες; Αυτούς που εισέβαλαν στην Κύπρο διώχνοντας τον μισό πληθυσμό της από τα σπίτια τους; Αυτούς που μπήκαν και κάνουν ότι θέλουν στη Συρία και το Ιράκ, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Θα νομιμοποιήσουμε έναντι υποσχέσεων την παραμονή τους εκεί. Και τι θα κάνει η Αθήνα αν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους; Θα στείλει τους Ευζώνους που φυλάνε τη Βουλή να τους διώξουνε;

Α ξέχασα, μου λένε οι τηλεοράσεις ότι η ελληνική κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Κοτζιάς θα σταθούν βράχοι στη Γενεύη, γιατί διαφωνούν, λέει, με παραμονή ξένων στρατευμάτων και εγγυήσεις. Ελπίζω για το καλό όλων μας και του κ. Κοτζιά, αυτήν ακριβώς τη θέση να υποστηρίξει, αν πάει αυτός στη Γενεύη και να μη δεχθεί να υπογράψει κείμενο που να περιέχει τίποτα αντίθετο, γιατί τέτοιο κείμενο θα ανοίξει τον δρόμο για να ακυρωθούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που ζητάνε την αποχώρηση των στρατευμάτων από την Κύπρο, χωρίς να τη συνδέουν με οποιαδήποτε λύση του κυπριακού ή άλλους όρους και χωρίς να προβλέπουν καμία προσωρινή, μεταβατική περίοδο, είτε μιας ώρας είτε 10 χρόνων (στην οποία ώρα ή χρόνια ήδη θα έχει διαλυθεί το κυπριακό κράτος και η Εθνοφρουρά του).

Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η άποψή του και ότι θα ενεργήσει σύμφωνα με αυτή μέχρι το τέλος, όχι σύμφωνα με τη συνέντευξη που έδωσε στην Καθημερινή της Κυριακής 26ης Σεπτεμβρίου, όταν αποδεχόταν την παραμονή για μια περίοδο, μετά τη λύση, τουρκικών στρατευμάτων και, αντί της καταργήσεως των εγγυήσεων, νέτα-σκέτα, προέβλεπε ένα νέο σύστημα εγγυήσεων, το οποίο ουδείς έχει γνωρίσει και ουδείς στην Κύπρο ή την Ελλάδα έχει εξουσιοδοτήσει τους εκπροσώπους των δύο κρατών στη Γενεύη να υιοθετήσουν, με οποιοδήποτε τρόπο κι αν θελήσουν να το κάνουν.

Για να επανέλθουμε στην σπουδαία εκ Κύπρου ευρωβουλευτή, ελπίζουμε ότι θα ολοκληρώσει, κι εκείνη και οι υπόλοιποι, αυτό που είχε το θάρρος να αρχίσει. Το κυπριακό δεν κρίνεται μόνο ή κυρίως στο εσωτερικό της Κύπρου ή της Ελλάδας. Κρίνεται διεθνώς. Ελπίζω κάποιος να φωνάξει τους ξένους δημοσιογράφους και να πάει να ενημερώσει και το Ευρωκοινοβούλιο.

Είναι κάπως περίπλοκο, αλλά γίνεται. 'Ένα πραξικόπημα είναι πραξικόπημα ακόμα κι αν το κάνει ο αρχηγός ενός κράτους. Και δεν αφορά μόνο τους πολίτες του.

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Είχε γραφεί ήδη αυτό το κείμενο, επί τη βάσει των πληροφοριών που μεταδίδονταν από τη Γενεύη, όταν πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση των κυπριακών κομμάτων που ζήτησαν να σταματήσει το πραξικόπημα.

Αυτονόητο είναι ότι τα συγχαρητήρια και οι ευχαριστίες περιλαμβάνουν όλους τους. Απομένει να δούμε ποια στάση θα τηρήσει πλέον η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Θα πάει στη Διάσκεψη με τον Αναστασιάδη και όσους τον καθοδηγούν, ή θα ταχθεί με το μέρος του ελληνικού και του κυπριακού λαού;

Το είδαμε στο :http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/01/blog-post_245.html

EISCAT 3D: Στα «Άδυτα» του Ευρωπαϊκού HAARP


Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, είχαν τεθεί στην Ε.Ε. σοβαρά ερωτήματα για τη χρήση του HAARP στις ΗΠΑ, ερωτήματα στα οποία δεν δόθηκαν ποτέ απαντήσεις καθώς οι αρμόδιοι της εγκατάστασης των ΗΠΑ απαξίωσαν να παραβρεθούν στις συναντήσεις και τα έγραψαν στα παλαιά τους υποδήματα…Οι χαρακτηρισμοί δεν ήταν καθόλου ήπιοι ούτε κεκαλυμμένοι, αφού αναφερόντουσαν στο HAARP ως στρατιωτικό όπλο, που βλάπτει το περιβάλλον
– απόσπασμα:
… θεωρεί το σύστημα επέμβασης στην ιονόσφαιρα, HAARP, του στρατού των ΗΠΑ, που είναι τοποθετημένο στην Αλάσκα και αποτελεί τμήμα μόνο της ανάπτυξης και εγκατάστασης ηλεκτρομαγνητικού οπλισμού για εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, ως παράδειγμα της σοβαρότερης επερχόμενης στρατιωτικής απειλής για το παγκόσμιο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, δεδομένου ότι επεμβαίνει στο άκρως ευαίσθητο και δυναμικό σύστημα της βιόσφαιρας για στρατιωτικούς σκοπούς ενώ δεν είναι σαφείς όλες οι επιπτώσεις του, ζητεί δε από την Επιτροπή, το Συμβούλιο και τα κράτη μέλη να ασκήσουν πίεση στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ, τη Ρωσία και άλλα κράτη που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, προκειμένου αυτές να τερματιστούν και να συναφθεί παγκόσμια σύμβαση κατά των όπλων αυτού του τύπου
Στον σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο για την Ε.Ε. και το HAARP.
Τώρα τρεις πλούσιες χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά, Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία, ετοιμάζουν το δικό τους HAARP, το EISCAT 3D.
Το EISCAT 3D θα είναι ένα σύστημα ραντάρ για την επιστημονική μελέτη της ατμόσφαιρας και ιονόσφαιρα της Γης
Το αποκαλούν 3D” λόγω των ξεχωριστών σταθμών στη Νορβηγία, η Σουηδία και η Φινλανδία, και θα είναι σε θέση να κάνουν τρισδιάστατες μετρήσεις των πυκνοτήτων του πλάσματος, τις θερμοκρασίες και την κατεύθυνση της κίνησης του εν λόγω πλάσματος
Η εγκατάσταση θα αποτελείται από συστοιχίες κεραιών – η κάθε μια από περίπου 10.000 απλές κεραίες
Οι 10.000 κεραίες σε κάθε χώρο θα καλύψουν μια σχεδόν κυκλική έκταση περίπου 70 μέτρα σε διάμετρο. Η τοποθεσία εκπομπής κοντά στο Skibotn, στη Νορβηγία, θα φιλοξενήσει επίσης 10 μικρότερες συστοιχίες κεραιών για πιο ακριβείς μετρήσεις. Οι μεγαλύτερες συστοιχίες θα περικλείονται σε 100 m × 100 m περιφραγμένες περιοχές για την προστασία του συστήματος από ανεπιθύμητους επισκέπτες, όπως άλκη. (βάλε και ανθρώπους)
Το EISCAT 3D θα χρησιμοποιήσει ένα υπέρ-πομπό με μέγιστη ισχύ 1000 W (έως 250 W μέση ισχύς) σε κάθε ενεργή κεραία
Η τεχνική ISR θα αναπηδά ραδιοκύματα ελεύθερων ηλεκτρονίων στην ιονόσφαιρα
Το EISCAT 3D θα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από το κανονικό ηλεκτρικό δίκτυο
Δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους και τα άγρια ζώα από την έκθεση σε ραδιοκύματα υψηλής αντοχής. Θα υπάρχει ένας μεταλλικός φράκτης γύρω από κάθε σειρά για την προστασία των ηλεκτρονικών και των κεραιών από την άγρια φύση. Εντός του περιφραγμένου χώρου τα ραδιοκύματα μπορεί να είναι μεγαλύτερα από αυτά που επιτρέπουν τα διεθνή και τοπικά πρότυπα, αλλά έξω από το φράχτη τα επίπεδα θα είναι πολύ κάτω από τα επιτρεπόμενα
Χρηματοδότηση: Η Επιστημονική Ένωση της EISCAT που αποτελείται από έξι έθνη (Κίνα, Φινλανδία, Ιαπωνία, Νορβηγία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο) και πέντε συνδεδεμένα ιδρύματα (από τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα και Ουκρανία). Αυτοί οι συνεργάτες και οι θυγατρικές θα χρηματοδοτήσουν από κοινού τη λειτουργία των ραντάρ. Το υλικό και η ανάπτυξη χρηματοδοτούνταν μέσω εισφορών των EISCAT Associates και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η πρώτη φάση της κατασκευής του EISCAT 3D περιλαμβάνει περιοχές κοντά Skibotn (Νορβηγία), Kaiseniemi (Σουηδία), και Karesuvanto (Φινλανδία). Μελλοντικά στάδια περιλαμβάνουν περισσότερες περιοχές. Η θέση των τριών τόπων ραντάρ σχηματίζουν ένα σχεδόν ισόπλευρο τρίγωνο, το οποίο είναι μια καλή γεωμετρία για το σύστημα ραντάρ για τη λήψη δεδομένων σχετικά με την ιονόσφαιρα. Ο πομπός βρίσκεται επίσης σε μια περιοχή με σχετικά μικρή νεφοκάλυψη, η οποία είναι χρήσιμη όταν συνδυάζονται οι μετρήσεις ραντάρ EISCAT 3D με οπτικές μετρήσεις, για παράδειγμα, το βόρειο σέλας
Σύμφωνα με Νορβηγικό ιστολόγιο που αναφέρεται στο ήδη υπάρχον αλλά όχι ακόμα τόσο ισχυρό EISCAT:
Τη δεκαετία του ’70, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο άξονας της γης έχει αρχίσει να ταλαντώνεται. Άρχισε να τίθεται το ερώτημα αν αυτό οφείλεται στη ρώσικη εγκατάσταση αντένων του SURA. Οι επικριτές των SURA, EISCAT και HAARP φοβούνται ότι ο άξονας της γης σταδιακά θα μετατοπιστεί και αναπόφευκτα οι πόλοι θα αναστραφούν με καταστροφικές συνέπειες για τη ζωή στον πλανήτη
Όλη αυτή η ιστορία γίνεται για να πάνε τα Άνω Κάτω – όπως ακριβώς γράψαμε στο ειδικό αφιέρωμα Όλα “Άνω – Κάτω” κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου, ένας από τους στόχους τους είναι να λιώσουν οι πάγοι του Βορρά για να πάρουν τον πλούτο στην Αρκτική, μια περιοχή πλούσια σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι στόχοι, κι ένας ακόμα είναι… να λιώσουν όλους εμάς με μικροκύματα! Έλεγχος καιρού, έλεγχος πληθυσμός, Star War – πείτε το όπως θέλετε, ο πλανήτης κι εμείς μαζί βρισκόμαστε σε κίνδυνο από την απληστία και υπεροψία της παγκόσμιας ελίτ και των ξεπουλημένων κυβερνώντων μας!
Κι ας είναι καλά τα ΜΜΕ που καθημερινά τραβούν την προσοχή στους Αλέξηδες και τους Κυριάκους, ο κόσμος παλεύει με την επιβίωση, ενώ ο πλανήτης με αυτούς τους κοινωνιοπαθείς που τον διαφεντεύουν, μάλλον θα μετρήσει τις μέρες του… αν τελικά τους αφήσουμε!

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ήθη και Έθιμα των Φώτων


Ήθη και Έθιμα των Φώτων





Τα Ήθη και τα Έθιμα ενός «Λαού», αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα της συνέχισης ύπαρξής του.

Μαγικοθρησκευτικές παραδόσεις

Aπό τους πανάρχαιους χρόνους οι άνθρωποι, εντυπωσιασμένοι από το μεγαλειώδες θέαμα του ανατέλλοντος και δύοντος Hλίου, καθώς και των επιδράσεών του πάνω στη Γη, αναγόρευσαν το άστρο της μέρας σε υπέρτατο θεό.

H αέναη, αιώνια πορεία του στο στερέωμα, που σηματοδοτούσε την εναλλαγή των εποχών του έτους, έδειξε στους ανθρώπους την απόλυτη κυριαρχία του. Tα τέσσερα βασικά σημεία της κυκλικής φαινομενικής πορείας του γύρω από τη Γη, δηλαδή οι δύο ισημερίες και τα δύο ηλιοστάσια, είναι σημαντικά ημερολογιακά ορόσημα, ταυτόχρονα όμως υποδεικνύουν και τον κύκλο των γεωργικών και κτηνοτροφικών εργασιών.

Eπόμενο ήταν, λοιπόν, τα τέσσερα αυτά χαρακτηριστικά σημεία της τροχιάς του Ήλιου να περιβληθούν με μαγικοθρησκευτικές τελετές και λατρευτικές συνήθειες που μπορεί σήμερα να έχουν χάσει την αστρονομική και μυθολογική σημασία τους, ωστόσο ασυνείδητα επιζούν σχεδόν ανέπαφες στους μύθους, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τα δημοτικά τραγούδια των λαών.

Αν αναφερθούμε ιδιαίτερα στην περίοδο γύρω από το χειμερινό ηλιοστάσιο, η πανάρχαια Ηλιακή λατρεία αναβιώνει μέσω των ηθών και των εθίμων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ολοκληρώνεται μέσα από τα έθιμα των Θεοφανίων, που περιλαμβάνουν τον αγιασμό των υδάτων, το μυστήριο της βάπτισης, τους καλικάντζαρους και την εμφάνιση, σύμφωνα με την παράδοση, πολλών  δαιμονικών πλασμάτων.

 Η Χριστιανική σημασία


Την περίοδο των Θεοφανίων, συνεορτάζονται η Bάπτιση του Iησού και τα Θεοφάνια, επειδή, όπως ιστορούν οι Eυαγγελιστές, την στιγμή της βάπτισης έγινε η φανέρωση της Aγίας Tριάδος και από το γεγονός αυτό η γιορτή πήρε την ονομασία «Θεοφάνια»

Όπως εξιστορεί η εκκλησιαστική ιστορία, αυτό συνέβη κατά το δέκατο πέμπτο έτος της βασιλείας του Tιβέριου και συσχετίζεται με ιστορικά πρόσωπα ηγεμόνων της Παλαιστίνης:

Tη Bάπτιση του Ιησού η Eκκλησία μας την τιμά την 6η Iανουαρίου, παρόλο που η ημερομηνία αυτή δεν αναφέρεται στις ευαγγελικές περιγραφές. Πιθανότατα όμως, να πραγματοποιήθηκε κατά τον εβραϊκό μήνα Tισρί (Σεπτέμβριο / Oκτώβριο) του 27 ή του 29 μ.X

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΆ ΚΤΥΠΉΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΆΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΊΑ ΤΗΣ ΣΥΡΊΑΣ!!!ΥΨΗΛΉ ΔΙΠΛΩΜΑΤΊΑ ΡΩΣΊΑΣ ΚΑΤΆΡ!!!



Τα τρομοκρατικά κτυπήματα στην Τουρκία, δεν είναι άσχετα με την τραγωδία της Συρίας!!!Υψηλή διπλωματία Ρωσίας Κατάρ!!!ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!!!Ο Β.Πούτιν, σαν μεγάλος παίκτης που είναι, πήρε το Κατάρ με το μέρος του...οι Καταριανοί, εγκατέλειψαν τους τρομοκράτες του ISIS και... το Ισραήλ, τρέμει γι αυτά που έρχονται... εις βάρος του!!! 

Μιλάμε για πολύ υψηλή διπλωματία... δύσκολα κατανοητή από τον απλό πολίτη.
Όλα αυτά όμως που συμβαίνουν με την Τουρκία, που πλήττεται από τρομοκρατικά κτυπήματα, δεν είναι, παρά αποτέλεσμα της σχέσης Ρωσίας - Κατάρ...
Ο Πούτιν, σαν μεγάλος παίκτης που είναι, πήρε το Κατάρ με το μέρος του...οι Καταριανοί, εγκατέλειψαν τους τρομοκράτες του ISIS και... το Ισραήλ, τρέμει γι αυτά που έρχονται... εις βάρος του.
Καλλιόπη Σουφλή

Μετά το ανατολικό Χαλέπι, σειρά για την απελευθέρωση της παίρνει η πόλις Ιντλίμπ
του Τιερί Μεϊσάν
Η απελευθέρωση του ανατολικού Χαλεπίου σηματοδοτεί το τέλος της απόπειρας ανατροπής της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας.
Ήταν δυνατή μόνο με την εγκατάλειψη του Κατάρ και τη μερική μεταστροφή της Τουρκίας.
Ωστόσο, ένα μέρος της Συρίας εξακολουθεί να κατέχεται από τζιχαντιστές που βρίσκονται στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.
Οι επόμενες στρατιωτικές νίκες και το τέλος του πολέμου εξαρτώνται επομένως από τις μυστικές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν μόλις με τα μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας
Το πλήθος καλωσορίζει τον Συριακό Αραβικό στρατό στο Χαλέπι με ζητωκραυγές.
Η απελευθέρωση του ανατολικού Χαλεπίου από τον Συριακό Αραβικό στρατό επιτεύχθηκε μόνο και μόνο επειδή ορισμένοι ξένοι παίκτες δέχθηκαν να σταματήσουν να υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές. Την απόσυρσή τους δεν μπορούσε να την διαπραγματευτεί μόνη της η Συριακή Αραβική Δημοκρατία, αλλά μόνο με την υποστήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Μόσχα κατάφερε να πάρει το Κατάρ με το μέρος της. Στις αρχές Δεκεμβρίου, αυτή η μεταστροφή σφραγίστηκε με την πώληση από τη Μόσχα του ενός πέμπτου των μετοχών της Ροσνέφτ (Rosneft) στη Ντόχα.

Η Ροσνέφτ είναι το στολίδι της Ρωσίας, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο. Με αυτή τη συναλλαγή, δήθεν για να μπαλώσει το ρωσικό έλλειμμα προϋπολογισμού, ο Ιγκόρ Σέτσιν και ο Πούτιν ένωσαν άρρηκτα τις ενεργειακές πολιτικές των δύο μεγαλύτερων εξαγωγέων φυσικού αερίου στον κόσμο. Πράγματι, το Κατάρ εγκατέλειψε τους τζιχαντιστές ενώ διαθέτει από τον περασμένο Μάιο ένα μόνιμο γραφείο στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η άλλη εξέλιξη είναι αυτή της Τουρκίας. Εάν η τελευταία παραμένει ως κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε προσωπικός αντίπαλος της Ουάσιγκτον. Από τις γενικές εκλογές, η CIA έχει προσπαθήσει τέσσερις φορές να τον δολοφονήσει, μεταξύ άλλων στις 15 Ιουλίου. Ως εκ τούτου, η Μόσχα προσπαθεί να στηριχτεί στον Ερντογάν για να αποσυνδέσει τη Τουρκία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρότι αυτός ο ελιγμός είναι πολύπλοκος και μπορεί να πάρει χρόνο, πανικόβαλε το Τελ Αβίβ το οποίο διέταξε τη δολοφονία του πρέσβη Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα• μια δολοφονία που εγκρίθηκε και γιορτάστηκε δεόντως από τους New York Daily News, τέταρτη αμερικανική εφημερίδα και φερέφωνο του σκληρότερου σιωνιστικού λόμπι.

Την ίδια ημέρα στη Μόσχα, ίσως το Τελ Αβίβ να είχε παραγγείλει και το θάνατο του διευθυντή του γραφείου για τη Λατινική Αμερική του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Πέτρου Πολσικόφ.

Για μια στιγμή θεωρήθηκε ότι ο θάνατος του Καρλόφ ήταν το αποτέλεσμα ενός διπλού παιγνιδιού του Ερντογάν, του οποίου ο δολοφόνος ήταν ένας από τους σωματοφύλακες του, αλλά η Μόσχα θεώρησε ότι μάλλον δεν ήτανε.
Ο Πούτιν ενίσχυσε τότε την ασφάλεια στη Ρωσία και των εκπροσώπων της στο εξωτερικό.
Αυτό το επεισόδιο επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος Ερντογάν δεν είναι πλέον αφέντης στο σπίτι του.
Η σύλληψη ξένων αξιωματικών σε ένα καταφύγιο του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Χαλέπι σημαδεύει την εξέλιξη της σύγκρουσης.
Πρόκειται κυρίως για Βρετανούς, Αμερικανούς, Γάλλους, Σαουδάραβες και Τούρκους υπηκόους. Επιβεβαιώνοντας δημοσίως ένα μη εξαντλητικό κατάλογο 14 ονομάτων, ο πρέσβης Μπασάρ Ιμπραήμ Αλ-Τζαφαρί έθεσε το ΝΑΤΟ ενώπιον των ευθυνών του• μια πολύ διαφορετική εικόνα από εκείνη που επικράτησε το Φεβρουάριο του 2012, όταν η Συρία είχε διαπραγματευτεί σε τριμερές επίπεδο με τη Γαλλία και τη Τουρκία κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Ισλαμικού Εμιράτου του Μπάμπα Αμρ.
Εκείνη την εποχή, η Δαμασκός επέστρεψε περίπου σαράντα Τούρκους αξιωματικούς και περίπου είκοσι Γάλλους αξιωματικούς στους στρατούς προέλευσης τους, είτε μέσω του Mikhail Fradkov (διευθυντή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών) είτε άμεσα, στον ναύαρχο Edouard Guillaud (αρχηγό του γαλλικού Γενικού Επιτελείου) στα σύνορα του Λιβάνου. Αλλά η συμφωνία που συνήφθη με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί δεν έγινε σεβαστή από τον διάδοχό του, Φρανσουά Ολάντ.
Η ύπαρξη ενός καταφυγίου του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Χαλέπι επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε σχετικά με τον συντονισμό των τζιχαντιστών από τη Landcom του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη. Αλλά ποτέ δεν έδωσε το πράσινο φως σε αυτή την επιχείρηση το Ατλαντικό Συμβούλιο, ανώτατο όργανο της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Όπως και στην επίθεση κατά της Τρίπολης (Λιβύη), τον Αύγουστο 2011, η Ουάσιγκτον χρησιμοποίησε τα μέσα του ΝΑΤΟ, χωρίς να λάβουν γνώση ορισμένα από τα μέλη του. Με τον τρόπο αυτό, εφαρμόζει το δόγμα Ράμσφελντ σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει πλέον μόνιμη συμμαχία γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο συνασπισμοί α-λα-καρτ, σύμφωνα με τους στόχους που έχουν επιλεγεί από την Ουάσιγκτον.

Η απελευθέρωση της Συρίας αναμένεται να συνεχιστεί με την Ιντλίμπ.

Αυτό το κυβερνείο κατέχεται σήμερα από ομάδες τζιχαντιστών, χωρίς κοινό επιτελείο. Οι τελευταίοι δεν είναι σε θέση να αναλάβουν τη διοίκηση του εαυτού τους, πολύ λιγότερο φυσικά του άμαχου πληθυσμού και η περιοχή διοικείται de facto από το ΝΑΤΟ μέσω ψευδο-ΜΚΟ. Αυτό παρατήρησε τουλάχιστον το περασμένο μήνα μια αμερικανική δεξαμενή σκέψης (think-tank).
Για να νικηθούν οι τζιχαντιστές, θα έπρεπε πρώτα να κοπούν οι δρόμοι του ανεφοδιασμού τους, δηλαδή να κλείσουν τα τουρκικά σύνορα.
 Αυτή είναι η σημερινή αποστολή της ρωσικής διπλωματίας.

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά
Πηγή

Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)