Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Ένας ολιστικός τρόπος για την επιδιόρθωση του DNA και τη μείωση της βλάβης από την ακίδα…

 

 11 Ιουνίου 2022

Η ακίδα του εμβολίου για τον COVID που παραμένει στο σώμα, επηρεάζει το DNA: Ένας ολιστικός τρόπος για την επιδιόρθωση του DNA και τη μείωση της βλάβης από την ακίδα…

Σχόλιο Καταχανά: Το παρόν άρθρο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και θα πρότεινα να διαβαστεί. Ωστόσο, θα ομολογήσω ότι – προσωπικά – το βρήκα ΚΑΙ διασκεδαστικό, για δύο λόγους: ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ είναι ότι όσα λέγαμε τόσους μήνες εμείς οι «αρνητές» και «ψεκασμένοι», ΤΩΡΑ ανακάλυψε η επιστημονική κοινότητα ότι είναι αλήθεια!!! ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ είναι ότι όσα λέγαμε όσοι ασχολούμαστε με το μεταφυσικό για τις δυνατότητες του εγκεφάλου, του DNA και την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που διέπει το ανθρώπινο σώμα και μας αποκαλούσαν «φαντασμένους», ΤΩΡΑ ανακάλυψε η επιστημονική κοινότητα ότι είναι αλήθεια!!!! ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: η επιστημονική κοινότητα είναι για πολλά γέλια και πολλές κλωτσιές…

Σχόλιο Αναξίμανδρου: Η επιστημονική κοινότητα, είναι χωμένη μέχρι τα μπούνια στην διαπλοκή που έχουν στήσει οι μεγάλες φαρμακευτικές… Και έτσι είναι τα τσιράκια τους… Άλλοι εις γνώσιν τους και άλλοι από βλακεία επειδή έφαγαν αμάσητο το παραμύθι που τους έδωσαν να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια…. Έχω γράψει πολλά άρθρα για τον εγκληματικό ρόλο που παίζουν οι γιατροί από τις αρχές του 20ου αιώνα και όταν κάποιοι αποφάσισαν να πατεντάρουν τα χημικά φάρμακα που ανακάλυψαν και να τα επιβάλουν σε όλον τον πλανήτη. Όταν ο κόσμος μάθει τι πραγματικά παίχτηκε πίσω από την πλάτη και εις βάρος της υγείας του, το πιο πιθανό είναι να μην μπορεί κανένας γιατρός να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Εξαιρέσεις;;; Υπάρχουν… Εάν δεν υπήρχαν δεν θα μπορούσαμε ποτέ να βρούμε στοιχεία και μελέτες που αναδεικνύουν την αλήθεια… Να ευχηθώ καλό ταξίδι λοιπόν στους γιατρούς γιατί σύντομα θα πάνε ένα ταξιδάκι “αναψυχής” όλοι όσοι τάχθηκαν υπέρ του εμβολίου… Και θα έχουν και καλή παρέα, να είστε σίγουροι…. Πάμε να διαβάσουμε τη μελέτη…

γράφουν οι Dr. Yuhong Dong και Health 1+1

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ διαπίστωσε ότι οι πρωτεΐνες ακίδας εξακολουθούσαν να υπάρχουν στον οργανισμό 60 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες μελέτες διαπίστωσαν ότι τα εμβόλια COVID-19 και οι πρωτεΐνες ακίδας μπορεί να επηρεάσουν το ανθρώπινο DNA. Πώς μπορούμε λοιπόν να μειώσουμε τις βλάβες των πρωτεϊνών ακίδας και να επιδιορθώσουμε το DNA μας; Ο αντίκτυπος των πρωτεϊνών ακίδας του εμβολίου COVID-19 mRNA στην ανθρώπινη υγεία αποτελεί θέμα αυξανόμενου ενδιαφέροντος πρόσφατα.

Η φαρμακοκινητική μελέτη της Pfizer που υποβλήθηκε στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδειξε ότι στα εμβολιασμένα ζώα, οι πρωτεΐνες ακίδας του εμβολίου ήταν ευρέως κατανεμημένες σε όργανα εκτός του σημείου έγχυσης, συμπεριλαμβανομένου του σπλήνα, του ήπατος, του μυελού των οστών, των επινεφριδίων και της λέμφου. Το πείραμα αυτό δεν μπορεί να διεξαχθεί σε ανθρώπους λόγω της επιβλαβούς φύσης της σήμανσης με ισότοπα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναφορά. Υπάρχουν πολλές άλλες μελέτες που δείχνουν την παρουσία των πρωτεϊνών αιχμής του εμβολίου σε πολλαπλά όργανα του σώματος. Τότε, πόσο καιρό παραμένουν τα συστατικά του εμβολίου στο ανθρώπινο σώμα;

Τον Μάρτιο του 2022, το Τμήμα Παθολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και άλλα ερευνητικά ινστιτούτα δημοσίευσαν μια έκθεση στο περιοδικό Cell, παρέχοντας προκαταρκτικά στοιχεία σχετικά με τον χρόνο παραμονής των εμβολίων COVID-19 στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, υπήρχαν επτά άτομα, τα οποία είχαν λάβει όλα μια δεύτερη δόση εμβολίου mRNA της Pfizer ή της Moderna. Οι ιστοί των λεμφαδένων τους λήφθηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα και το κύριο σημείο δειγματοληψίας ήταν τα βλαστικά κέντρα (GC) των λεμφαδένων. Το βλαστικό κέντρο είναι μια πολύ σημαντική λειτουργική περιοχή των ανθρώπινων λεμφαδένων και μια περιοχή όπου τα Β κύτταρα είναι ενεργά και παράγουν αντισώματα.

Εάν ορισμένα συστατικά του εμβολίου παραμείνουν εδώ, μπορεί να καταστείλουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και να προκαλέσουν αυτοάνοσες ασθένειες. Τα αποτελέσματα της εξέτασης έδειξαν ότι το mRNA του εμβολίου ανιχνεύθηκε στους λεμφαδένες με υβριδισμό in situ από την έβδομη ημέρα μετά τον εμβολιασμό έως την 60ή ημέρα. Από την 16η έως την 60ή ημέρα μετά τον εμβολιασμό, ανιχνεύθηκαν υπολειμματικές πρωτεΐνες αιχμής στους λεμφαδένες των ατόμων.

Δεδομένου ότι η μελέτη διεξήχθη μόνο σε διάστημα δύο μηνών, δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με το πόσο καιρό παραμένουν τα εμβόλια στον οργανισμό. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι τα εμβόλια παραμένουν στους λεμφαδένες του οργανισμού για τουλάχιστον δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό, γεγονός που μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα εμβόλια COVID-19 για αρκετούς μήνες.

Τα εμβόλια mRNA αλλοιώνουν το ανθρώπινο DNA

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι πρωτεΐνες ακίδας μπορούν να προκαλέσουν διαφόρων ειδών βλάβες στα ανοσοκύτταρα του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων αυτοάνοσων νοσημάτων, παράλυσης, αιφνίδιου θανάτου και άλλων σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών. Στην πραγματικότητα, οι πρωτεΐνες ακίδας μπορούν να προκαλέσουν ακόμη βαθύτερη βλάβη. Έχει διαπιστωθεί ότι ο ιός SARS-CoV-2 και τα εμβόλια mRNA μπορούν να επηρεάσουν τα κυτταρικά γονίδια, να ενσωματωθούν στα γονιδιώματα και να αλλάξουν τον γενετικό κώδικα της ανθρώπινης ζωής.

Πώς τα εμβόλια mRNA ενσωματώνονται στα γονιδιώματα; Αυτό εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο. Ίσως έχει να κάνει με τη βλάβη που προκαλούν οι πρωτεΐνες αιχμής στην ικανότητα αυτοεπιδιόρθωσης του κυτταρικού DNA. Τα γονίδια του ανθρώπινου σώματος είναι πολύ σημαντικά και κατέχουν τον κώδικα της ζωής, οπότε η βλάβη του ανθρώπινου DNA από τα εμβόλια απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Τι μπορεί λοιπόν να γίνει για να μειωθεί η βλάβη των πρωτεϊνών ακίδας; Πριν φτάσουμε σε αυτό, ας μιλήσουμε για το ανθρώπινο DNA, την πιο κρίσιμη και μυστηριώδη δομή στο σώμα μας -μια δομή που πολλοί άνθρωποι δεν κατανοούν πραγματικά. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει πολλές ανακαλύψεις στη μελέτη του DNA, όχι μόνο όσον αφορά τη δομή και τη βιοχημεία, αλλά και όσον αφορά άλλα φαινόμενα και πρότυπα.

Οι εκπληκτικές ιδιότητες του DNA

  • Θραύσματα DNA μπορούν να υλοποιηθούν στο νερό χωρίς πρώτη ύλη

Ο καθηγητής Luc Montagnier, ο Γάλλος ιολόγος που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη του ιού του AIDS, του HIV, πραγματοποίησε ένα πείραμα για το DNA που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Physics: Conference Series (JPCS).

Ο καθηγητής Montagnier τοποθέτησε έναν σφραγισμένο δοκιμαστικό σωλήνα Α που περιείχε το DNA του Mycoplasma pirum (μικροοργανισμός) σε ένα κλωβό mu-metal (για θωράκιση ευαίσθητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού), δίπλα σε έναν σφραγισμένο δοκιμαστικό σωλήνα Β που περιείχε απεσταγμένο νερό. Ο δοκιμαστικός σωλήνας Β δεν περιείχε καμία βασική πρώτη ύλη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον σχηματισμό του DNA.

Τοποθέτησε ένα χάλκινο σωληνοειδές γύρω από τους δοκιμαστικούς σωλήνες Α και Β με ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης που ταλαντωνόταν στα 7 Hz και τους άφησε σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά από 18 ώρες, συνέβη ένα εκπληκτικό γεγονός: Η αλληλουχία του DNA ήταν κατά 98% παρόμοια με εκείνη του δοκιμαστικού σωλήνα Α.

 

Για να ελέγξει την αξιοπιστία του τεστ, ο καθηγητής Montagnier επανέλαβε το τεστ 12 φορές και τα αποτελέσματα του τεστ αποδείχθηκαν πανομοιότυπα. Εκτός από το Mycoplasma pirum, ο καθηγητής Montagnier επανέλαβε το ίδιο τεστ με DNA από ένα άλλο βακτήριο Borrelia burgdorferi (το παθογόνο που προκαλεί τη νόσο Lyme), και τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια.

Αργότερα, ο Ρώσος επιστήμονας Peter Gariaev, ειδικός στη γενετική των κυμάτων, επανέλαβε το ίδιο πείραμα και δημοσίευσε τα αποτελέσματα στο περιοδικό DNA Decipher Journal το 2014. Ένα σημαντικό κριτήριο για τον προσδιορισμό της αξιοπιστίας των επιστημονικών νόμων είναι η αναπαραγωγιμότητα. Δηλαδή, η ικανότητα παραγωγής των ίδιων αποτελεσμάτων με διαφορετικούς πειραματιστές, διαφορετικά εργαστήρια και διαφορετικές πρώτες ύλες.

Τόσο ο καθηγητής Montagnier όσο και ο καθηγητής Gariaev κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα τμήματα αλληλουχίας του DNA μπορούν να δημιουργηθούν υπό την επίδραση ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, το οποίο είναι ένα είδος ενέργειας. Και αυτό δείχνει ότι το DNA έχει ιδιότητες ενέργειας.

  • DNA που «τρώει Lazer» και η φανταστική εικόνα του

Ο καθηγητής Peter Gariaev συνέχισε να διεξάγει και άλλα σχετικά πειράματα με το DNA. Κάποτε εξέπεμψε μια ασθενή δέσμη λέιζερ σε μία μόνο συχνότητα σε ένα δείγμα DNA που είχε τοποθετηθεί σε μια κυβέτα χαλαζία, η οποία δεν θα μπλοκάριζε το λέιζερ, και ανακάλυψε ότι το DNA συμπεριφερόταν σαν σφουγγάρι που απορροφούσε το λέιζερ και το «έτρωγε».

Στη συνέχεια, καθώς ο καθηγητής ετοιμαζόταν να τελειώσει το πείραμα, μετακίνησε στην άκρη την κυβέτα χαλαζία που περιείχε το δείγμα DNA. Εκείνη τη στιγμή, συνέβη κάτι συγκλονιστικό: παρόλο που το DNA είχε αφαιρεθεί, η σπείρα του φωτός εξακολουθούσε να περιστρέφεται στη θέση της, σαν το DNA να βρισκόταν ακόμη μέσα στην κυβέτα.

Το πείραμα αυτό υποδηλώνει ότι το DNA όχι μόνο απορροφά φωτόνια, αλλά μπορεί επίσης να έχει τις ιδιότητες ενός ενεργειακού πεδίου που έχει ένα υπολειμματικό αποτέλεσμα στην ορατή μας διάσταση. Αυτό είναι που οι επιστήμονες αποκαλούν το φαινόμενο φάντασμα του DNA.

Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια του DNA μπορεί επίσης να «μνημονεύεται» από το νερό, καθώς ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο χαμηλής συχνότητας μπορεί ακόμη να ανιχνευθεί στο διήθημα του νερού, μετά την απομάκρυνση των βακτηρίων που περιέχουν DNA.

Τα πειράματα αυτά καταδεικνύουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες ότι το DNA δεν είναι μόνο μια μοριακή δομή, αλλά έχει επίσης ιδιότητες κβαντασώματος και ηλεκτρομαγνητικού ενεργειακού πεδίου.

Το βιβλίο του καθηγητή Gariaev «Η κβαντική συνείδηση του γλωσσικού-κυματικού γονιδιώματος: Θεωρία και πράξη» αναφέρει στην εισαγωγή του ότι αυτό «θέτει τα θεμέλια ενός νέου επιστημονικού πεδίου – της μελέτης και εφαρμογής της κβαντικής και ηλεκτρομαγνητικής φύσης του γονιδιώματος, ως ολιστικού συνεχούς, που διευκολύνει τον άμεσο μεταβολικό έλεγχο σε ολόκληρο τον οργανισμό». Αυτές οι νέες ανακαλύψεις ανοίγουν το δρόμο για αυτό που η ανθρωπότητα ονειρευόταν εδώ και καιρό: «εξ αποστάσεως και μη χειρουργική θεραπεία, αναγέννηση οργάνων, σημαντική επιμήκυνση της ανθρώπινης ζωής» και πολλά άλλα.

περιέχουν DNA.

Τα πειράματα αυτά καταδεικνύουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες ότι το DNA δεν είναι μόνο μια μοριακή δομή, αλλά έχει επίσης ιδιότητες κβαντασώματος και ηλεκτρομαγνητικού ενεργειακού πεδίου.

Το βιβλίο του καθηγητή Gariaev «Η κβαντική συνείδηση του γλωσσικού-κυματικού γονιδιώματος: Θεωρία και πράξη» αναφέρει στην εισαγωγή του ότι αυτό «θέτει τα θεμέλια ενός νέου επιστημονικού πεδίου – της μελέτης και εφαρμογής της κβαντικής και ηλεκτρομαγνητικής φύσης του γονιδιώματος, ως ολιστικού συνεχούς, που διευκολύνει τον άμεσο μεταβολικό έλεγχο σε ολόκληρο τον οργανισμό». Αυτές οι νέες ανακαλύψεις ανοίγουν το δρόμο για αυτό που η ανθρωπότητα ονειρευόταν εδώ και καιρό: «εξ αποστάσεως και μη χειρουργική θεραπεία, αναγέννηση οργάνων, σημαντική επιμήκυνση της ανθρώπινης ζωής» και πολλά άλλα.

Στο πείραμα, ο Dr. Rein αφαίρεσε το DNA από κύτταρα ανθρώπινου πλακούντα και το τοποθέτησε σε νερό. Στη συνέχεια ζήτησε από διάφορα άτομα να προσπαθήσουν να τυλίξουν ή να ξετυλίξουν το DNA με τις σκέψεις τους. Ανακαλύφθηκε ότι το ποσοστό αλλαγής της κατάστασης του DNA από τη συνειδητή πρόθεση ήταν μεταξύ 2% και 10%, δηλαδή μια σημαντική αλλαγή σε σύγκριση με το 1,1% στην ομάδα ελέγχου χωρίς συνειδητή πρόθεση. Το πείραμα αυτό υποδηλώνει ότι το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να αλλάξει την κατάσταση του DNA ως προς την περιέλιξη ή το ξετύλιγμα.

Το DNA έχει ιδιότητες ενέργειας. Έτσι, αν οι σκέψεις μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση περιέλιξης ή εκτύλιξης του DNA, μπορούν θεωρητικά να αλλάξουν και το ενεργειακό πεδίο του σώματος.

Βελτίωση του ενεργειακού πεδίου και αντιστροφή των ζημιών που προκαλούνται από τις πρωτεΐνες αιχμής

Όπως προαναφέρθηκε, ο ιός SARS-CoV-2 και οι πρωτεΐνες ακίδας των εμβολίων μπορούν να προκαλέσουν βαθειά βλάβη στο σώμα, επηρεάζοντας το DNA του σώματος και ενδεχομένως μεταβάλλοντας το βιοενεργειακό πεδίο του σώματος. Για την πλήρη αναίρεση της βλάβης του DNA που προκαλούν οι πρωτεΐνες ακίδας, απαιτείται μια βιοενεργειακή προσέγγιση.

Ο Δρ Ντέιβιντ Χόκινς, κορυφαίος Αμερικανός ψυχίατρος, ανακάλυψε μέσα από δεκαετίες έρευνας ότι υπάρχουν αντίστοιχες ενεργειακές δονητικές συχνότητες για διάφορες συναισθηματικές και νοητικές καταστάσεις στον άνθρωπο.

  • Ντροπή, μομφή, απελπισία, απαισιοδοξία, άγχος, απληστία, μίσος και περιφρόνηση – αυτές οι σκέψεις φέρνουν αρνητική ενέργεια, είναι επιβλαβείς για τη ζωή και δεν συμβάλλουν στη βελτίωση των παρενεργειών των εμβολίων.
  • Η ενέργεια μετατρέπεται σε θετική όταν δημιουργείται θάρρος.
  • Θετική ενέργεια παράγεται από τα συναισθήματα της επιβεβαίωσης, της εμπιστοσύνης, της αισιοδοξίας, της συγχώρεσης, της κατανόησης, της αγάπης και της ειρήνης.
  • Η υψηλότερη ενέργεια είναι η πλήρης συνείδηση ή η διαφώτιση.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει: «Με τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά πρόβλημα υγείας, το 70% είναι ψυχολογικό και το 30% σωματικό». Ακόμη και αν υπάρχουν παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό, μπορεί να είναι δυνατόν να τις βελτιώσετε σε βαθύ επίπεδο μέσω μιας καλής ψυχικής κατάστασης.

Στο πείραμα, ο Dr. Rein αφαίρεσε το DNA από κύτταρα ανθρώπινου πλακούντα και το τοποθέτησε σε νερό. Στη συνέχεια ζήτησε από διάφορα άτομα να προσπαθήσουν να τυλίξουν ή να ξετυλίξουν το DNA με τις σκέψεις τους. Ανακαλύφθηκε ότι το ποσοστό αλλαγής της κατάστασης του DNA από τη συνειδητή πρόθεση ήταν μεταξύ 2% και 10%, δηλαδή μια σημαντική αλλαγή σε σύγκριση με το 1,1% στην ομάδα ελέγχου χωρίς συνειδητή πρόθεση. Το πείραμα αυτό υποδηλώνει ότι το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να αλλάξει την κατάσταση του DNA ως προς την περιέλιξη ή το ξετύλιγμα.

Το DNA έχει ιδιότητες ενέργειας. Έτσι, αν οι σκέψεις μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση περιέλιξης ή εκτύλιξης του DNA, μπορούν θεωρητικά να αλλάξουν και το ενεργειακό πεδίο του σώματος.

Βελτίωση του ενεργειακού πεδίου και αντιστροφή των ζημιών που προκαλούνται από τις πρωτεΐνες αιχμής

Όπως προαναφέρθηκε, ο ιός SARS-CoV-2 και οι πρωτεΐνες ακίδας των εμβολίων μπορούν να προκαλέσουν βαθειά βλάβη στο σώμα, επηρεάζοντας το DNA του σώματος και ενδεχομένως μεταβάλλοντας το βιοενεργειακό πεδίο του σώματος. Για την πλήρη αναίρεση της βλάβης του DNA που προκαλούν οι πρωτεΐνες ακίδας, απαιτείται μια βιοενεργειακή προσέγγιση.

Ο Δρ Ντέιβιντ Χόκινς, κορυφαίος Αμερικανός ψυχίατρος, ανακάλυψε μέσα από δεκαετίες έρευνας ότι υπάρχουν αντίστοιχες ενεργειακές δονητικές συχνότητες για διάφορες συναισθηματικές και νοητικές καταστάσεις στον άνθρωπο.

  • Ντροπή, μομφή, απελπισία, απαισιοδοξία, άγχος, απληστία, μίσος και περιφρόνηση – αυτές οι σκέψεις φέρνουν αρνητική ενέργεια, είναι επιβλαβείς για τη ζωή και δεν συμβάλλουν στη βελτίωση των παρενεργειών των εμβολίων.
  • Η ενέργεια μετατρέπεται σε θετική όταν δημιουργείται θάρρος.
  • Θετική ενέργεια παράγεται από τα συναισθήματα της επιβεβαίωσης, της εμπιστοσύνης, της αισιοδοξίας, της συγχώρεσης, της κατανόησης, της αγάπης και της ειρήνης.
  • Η υψηλότερη ενέργεια είναι η πλήρης συνείδηση ή η διαφώτιση.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει: «Με τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά πρόβλημα υγείας, το 70% είναι ψυχολογικό και το 30% σωματικό». Ακόμη και αν υπάρχουν παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό, μπορεί να είναι δυνατόν να τις βελτιώσετε σε βαθύ επίπεδο μέσω μιας καλής ψυχικής κατάστασης.

Το παραδοσιακό τσιγκόνγκ (συμπεριλαμβανομένου του διαλογισμού) ονομάζεται mindfulness στη Δύση και είναι μια μέθοδος γυμναστικής. Μέρος αυτής της μεθόδου είναι η ρύθμιση του νου, η απαλλαγή από τους περισπασμούς και το να γίνει ο νους πιο θετικός και ήρεμος, ώστε να μπορεί να προάγει τη θεραπεία ρυθμίζοντας το βιοπεδίο του σώματος.

Η Δρ Beverly Rubik, βιοφυσικός, διεξήγαγε μια πιλοτική μελέτη σχετικά με τις επιδράσεις του τσιγκόνγκ στο ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο, λαμβάνοντας εικόνες GDV από τα μεσαία δάχτυλα των χεριών ασθενών με Πάρκινσον πριν και μετά την εξάσκηση του τσιγκόνγκ (στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το μεσαίο δάχτυλο αντιστοιχεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο). Ανακαλύφθηκε ότι πριν από την εξάσκηση του τσιγκόνγκ, οι εικόνες GDV των ασθενών ήταν κατεστραμμένες και ακανόνιστες- και μετά την εξάσκηση του τσιγκόνγκ, έγιναν σημαντικά πιο πλήρεις και κανονικές.

Θεωρητικά μιλώντας, αν μπορούμε να ρυθμίσουμε τη συνειδητή πρόθεση κατά τη διαδικασία της εξάσκησης του τσιγκόνγκ, να ενισχύσουμε τη θετική σκέψη, να βελτιώσουμε το ανθρώπινο βιοπεδίο, θα είναι φυσικό να ενισχύσουμε τη συνολική θεραπευτική μας ικανότητα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας αυτοεπιδιόρθωσης του DNA, ώστε να αντισταθούμε στις βλάβες που προκαλούν οι πρωτεΐνες αιχμής.

4 τρόποι βελτίωσης των βλαβερών επιδράσεων των πρωτεϊνών αιχμής στο ανθρώπινο σώμα

Ο FDA, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει άρθρα ή εκθέσεις που να αναγνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις των εμβολίων COVID-19 στην ανθρώπινη υγεία. Ακολουθούν διάφοροι τρόποι για να βοηθήσετε το σώμα να ενισχύσει την αυτοθεραπευτική του δύναμη και να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη ανοσία με βάση γνωστούς παθολογικούς μηχανισμούς, κλινικές παρατηρήσεις και επιστημονικά πειράματα.

Στο παρελθόν έχουμε περιγράψει πώς να:

Πρόκειται για μια τέταρτη μέθοδο, η οποία μπορεί να ενισχύσει τη θετική ενέργεια του σώματος, να προσαρμόσει τις σκέψεις μας, τη νοοτροπία ή την πνευματική μας πρόθεση, να επιδιορθώσει το DNA και να απομακρύνει τη γενετική τοξικότητα. Η απαγγελία ενός μάντρα με εννέα κινεζικούς χαρακτήρες θεράπευσε τη σοβαρή δύσπνοια σε μια γυναίκα 73 ετών και παρόμοια αποτελέσματα αναφέρθηκαν από πολλούς άλλους ασθενείς. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ασκήσεις ορθοστασίας και διαλογισμό για να ρυθμίσουμε το ενεργειακό πεδίο του σώματος και να καθαρίσουμε το σώμα από τις βλαβερές ουσίες με έναν βαθύτερο και ολιστικό τρόπο, ώστε το σώμα να ανακάμψει γρηγορότερα.

Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι αποτοξίνωσης για διαφορετικά επίπεδα και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε επιλεκτικά ανάλογα με τη συγκεκριμένη κατάστασή μας, ώστε να μπορέσουμε να επαναφέρουμε το σώμα μας στην υγεία.

Με επιπλέον ρεπορτάζ από τον Arthur F. Ellis, ερευνητή βιοφυσικής, ερευνητή βιοεπιστημών και παραγωγό βίντεο.

Διαβάστε: Εμπιστευτικά Έγγραφα Της Pfizer Δείχνουν Ότι Ο Εμβολιασμός Κατά Του Covid-19 Πρόκειται Να Οδηγήσει Σε Μείωση Του Πληθυσμού!

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Από που και πως θα μπορούσε να ξεκινήσει. Πως θα κτυπήσουν οι Τούρκοι και πως θα απαντήσει η Ελλάδα…

 

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Από που και πως θα μπορούσε να ξεκινήσει. Πως θα κτυπήσουν οι Τούρκοι και πως θα απαντήσει η Ελλάδα… Ένα ενδιαφέρον άρθρο που καταδεικνύει αρχικά τις δυνάμεις των δυο χωρών, αλλά και κάποιες στρατηγικές που περιμένουμε από την Τουρκία και το πως θα αντιδράσουμε σε αυτές…. Και εννοείτε αναφέρονται και κάποιες δικές μας στρατηγικές σκέψεις…. Σίγουρα δεν είναι ένας πόλεμος που μπορεί να κρατήσει πολύ… Τα έχουμε πει αυτά…. Όπως έχουμε επίσης ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε… Προστατευόμαστε… Όλη η Ελλάνια….

Σε τεντωμένο σχοινί μας δείχνουν από παντού ότι βρίσκονται οι σχέσεις των δύο χωρών. Έτοιμοι για αποβατική ενέργεια σε νησί του Αιγαίου οι Τούρκοι, πανέτοιμη να απαντήσει με κάθε τρόπο η Ελλάδα. Πώς θα είναι οι πρώτες ώρες της σύγκρουσης; Το άρθρο το βρήκαμε στο xristika.gr.


Με τα ελληνοτουρκικά να βρίσκονται στην επικαιρότητα σχεδόν σε καθημερινή βάση εδώ και πολύ καιρό, τις τουρκικές προκλήσεις να έχουν περάσει σε «άλλο επίπεδο», και τις ζυμώσεις/ ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή μας (αλλά και όλο τον πλανήτη γενικότερα), το ενδεχόμενο μιας ελληνοτουρκικής στρατιωτικής σύγκρουσης δεν φαντάζει πλέον τόσο μακρινό όσο πριν μερικά χρόνια.

Οι κρίσεις στον Έβρο και το Αιγαίο το 2020 έφεραν την ελληνική κοινωνία και κοινή γνώμη προ του φάσματος μιας, (προς το παρόν) «υβριδικής»/ ασύμμετρης μεν, απόλυτα πραγματικής δε, αντιπαράθεσης- και, αν και η Ελλάδα απέδειξε σε όλες τις περιπτώσεις πως είχε τα αντανακλαστικά, την ικανότητα και τη θέληση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά με ίδια μέσα την όποια απειλή εξ ανατολών (θέτοντας παράλληλα το ζήτημα σε ευρωπαϊκή βάση και διαμορφώνοντας συμμαχίες), δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ο «ψυχρός πόλεμος» ή «μη πόλεμος» μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα μπορούσε κάποια στιγμή να ανεβεί σε υψηλά επίπεδα «θερμοκρασίας» με μία γενικευμένη, υψηλής έντασης σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.

Δεδομένου ότι οι συζητήσεις περί των επανειλημμένων προκλητικών δηλώσεων και κινήσεων από πλευράς του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και της κυβέρνησής του (και του τουρκικού πολιτικού κατεστημένου γενικότερα) και οι κουβέντες περί εξοπλιστικών (νέες φρεγάτες, μαχητικά Rafale και F-35 κλπ) βρίσκονται συνέχεια στην επικαιρότητα, το «παιχνίδι» της ενημέρωσης και της ορθής αντίληψης πάνω στο θέμα γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό – ειδικά στην εποχή μας, που η διάσταση του πληροφοριακού πολέμου και της προπαγάνδας μέσω του Διαδικτύου παίζουν ακόμα σημαντικότερο ρόλο σε σχέση με το παρελθόν.   Σε αυτό το πλαίσιο, και λαμβάνοντας υπόψιν τον «βομβαρδισμό» που δέχεται ο μέσος πολίτης καθημερινά με στοιχεία, δηλώσεις, αναλύσεις κλπ – πολύ συχνά γεμάτα «περίεργες» ορολογίες και τεχνικούς όρους- το newsbomb.gr επιχειρεί να δώσει, με τη βοήθεια του Ιωάννη Μπαλτζώη, προέδρου του ΕΛΙΣΜΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών),αντιστρατήγου ε.α και κατόχου M.Sc. στη Γεωπολιτική, και του Περικλή Ζορζοβίλη, προέδρου του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφαλείας και Άμυνας, μια επιγραμματική μεν, σαφή και ακριβή (στο μέτρο του δυνατού, πάντα) εικόνα μιας ελληνοτουρκικής στρατιωτικής σύγκρουσης, με βάση τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται σήμερα.    Υπογραμμίζουμε πως σκοπός του παρόντος κειμένου δεν είναι να παρατεθούν «στεγνοί» αριθμοί και στοιχεία εκτός ευρυτέρου πλαισίου οι οποίοι είναι αμφίβολης πραγματικής αξίας για τον μέσο αναγνώστη, ούτε να παρατεθούν απλά διάφορα σενάρια, μα να διαμορφωθεί μια ευρύτερη και ψύχραιμη εικόνα ως προς τη φύση μιας ενδεχόμενης τέτοιας σύγκρουσης, και των παραμέτρων που θα την επηρέαζαν.





Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Ισορροπία ισχύος, ιεραρχία και άλλοι παράγοντες – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το ότι η Τουρκία διαθέτει αριθμητική υπεροχή σε πολλούς τομείς είναι γνωστό- όπως και οι αριθμοί που χαρακτηρίζουν τις ένοπλες δυνάμεις της κάθε χώρας, καθώς και οι τύποι των οπλικών συστημάτων που διαθέτουν, χάρη σε πολλές open source πηγές. Από εκεί και πέρα, τώρα, τίθεται θέμα του «πλαισίου»/ context στο οποίο εντάσσονται αυτοί οι αριθμοί- και εδώ παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, όπως το πόσο σύγχρονα και αξιόμαχα είναι τα μέσα και η κατάσταση στο εσωτερικό του στρατεύματος, το επίπεδο εκπαίδευσης, η σωστή λειτουργία της ιεραρχίας κ.ο.κ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μπαλτζώης υπογραμμίζει τη σημασία των δραστικών εξελίξεων στο στράτευμα της γείτονος από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και μετά, τονίζοντας πως η εκκαθάριση την οποία έκανε ο Τούρκος πρόεδρος από το 2016 και μετά επηρέασε πολύ αρνητικά την τουρκική «chain of command».

«Στην Ελλάδα υπάρχει συμπαγές στράτευμα με υψηλό φρόνημα, δεν υπάρχουν αντιδικίες, δεν υπάρχει καταπίεση ή φοβία για φυλάκιση. Υπάρχει αυτό που λέμε “esprit de corps”. Αυτό δεν ισχύει στην Τουρκία, ειδικά μετά το 2016 και το πραξικόπημα. Ο Ερντογάν έκανε εκκαθάριση, έβγαλε το στράτευμα από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων (decision making). Στην Ελλάδα υπάρχει ομαλή ροή διοίκησης.

Αυτό δεν ισχύει στην Τουρκία: Η απομάκρυνση τουλάχιστον 400 ανωτάτων αξιωματικών συνεπάγεται τρομακτική έλλειψη ηγεσίας. Το “chain of command” έχει διαβρωθεί, δεν υπάρχει σωστή λήψη αποφάσεων. Αυτό φαίνεται σε διάφορες στρατιωτικές καταστάσεις- είναι πολλά τα λάθη που παρατηρούνται» σημειώνει σχετικά ο πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μπαλτζώης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση που επικρατεί στην τουρκική πολεμική αεροπορία, όπου οι μαζικές απομακρύνσεις στελεχών έχουν μειώσει δραματικά την αναλογία πιλότων/ αεροσκαφών (κανονικά θεωρείται 1 προς περίπου 3, στην Τουρκία υπολογίζεται ως 1 προς γύρω στο 1,3)- και υπενθυμίζει τις επανειλημμένες αναφορές που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς περί παρουσίας χειριστών από το Πακιστάν στις τάξεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας (ΤΗΚ). 

Επίσης, δεν μπορεί να παραβλέπεται η πορεία προς το μέλλον: Οι τουρκικές «ακροβασίες» με τους S-400 είχαν ως αποτέλεσμα την εκπαραθύρωσή της από το πρόγραμμα των F-35, στο οποίο η γείτονας είχε επενδύσει για το μέλλον της πολεμικής της αεροπορίας, ενώ πλέον υπάρχει δυσκολία και ως προς το θέμα της υποστήριξης του στόλου των τουρκικών F-16 δεδομένων των δυσκολιών στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, η Ελλάδα εκσυγχρονίζει τον στόλο των δικών της F-16 στην εξαιρετικά προηγμένη έκδοση F-16V, προμηθεύεται σύγχρονα μαχητικά Rafale (τα οποία σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά μεγάλης εμβέλειας πύραυλο αέρος – αέρος Meteor θεωρείται ότι θα αποτελέσουν «game changer» στον αέρα) και, λογικά, κάποια στιγμή στο μέλλον, θα προμηθευτεί F-35- και αυτά τη στιγμή που το μέλλον της ΤΗΚ είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά «στον αέρα» (υποτίθεται πως στηρίζεται στο εγχώριο TF-X και κατά καιρούς συζητάται η προμήθεια ρωσικών μαχητικών, μα όλα αυτά είναι ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο). Ωστόσο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η τουρκική υπεροχή στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (τομέας στον οποίο θα αναφερθούμε αργότερα). 

Ως προς το ναυτικό, είναι αληθές πως η Τουρκία έχει επιδιώξει συστηματικά την ενίσχυση του στόλου της με πολλές και σύγχρονες μονάδες, κάτι που, σε συνδυασμό με τους αριθμούς, συνεπάγεται ένα επίπεδο υπεροχής σε σχέση με το κατά κοινή ομολογία «γερασμένο» σε μεγάλο βαθμό ελληνικό ΠΝ- το οποίο τώρα σπεύδει να εκσυγχρονιστεί.

Στον αντίποδα, ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπαλτζώης, η ελληνική πλευρά έχει να αντιπαρατάξει την ποιότητα, εμπειρία και ναυτοσύνη του έμψυχου δυναμικού του ΠΝ, που διατηρεί υπεροχή έναντι του τουρκικού ναυτικού- συμπέρασμα που προκύπτει άλλωστε και έμπρακτα από την καλοκαιρινή κρίση στο Αιγαίο, όπου η Τουρκία επιχείρησε αιφνιδιασμό, για να αιφνιδιαστεί στην πράξη η ίδια από την ταχύτατη αντίδραση του ΠΝ.

«Οι Τούρκοι τώρα προσπαθούν να κάνουν ναυτικό. Δεν είναι μόνο τα οπλικά συστήματα, υπερτερούμε σε προσωπικό και ναυτοσύνη, ενώ και εμείς διαθέτουμε ιδιαίτερα οπλικά συστήματα, όπως τα υποβρύχια Type 214, τα οποία, ειδικά σε συνδυασμό με τις βαρέος τύπου τορπίλες που αποκτούμε, παρέχουν εντυπωσιακές δυνατότητες. Ακόμη, ο συνδυασμός των νησιών του Αιγαίου με τις πυραυλακάτους, που “αγκιστρώνονται” και εξαπολύουν πυραύλους, μπορεί να επιφέρει τεράστια πλήγματα στις τουρκικές προσπάθειες» σημειώνει σχετικά ο κ. Μπαλτζώης.

Όσον αφορά στον στρατό ξηράς, ο πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ διαβεβαιώνει πως ο ΕΣ είναι καλά εξοπλισμένος, με ισχυρό αρματικό δυναμικό, στον πυρήνα του οποίου βρίσκονται τα ελληνικά Leopard 2A6, που προορίζονται να δράσουν στον Έβρο. Ως προς τα νησιά, εκεί βρίσκονται τα παλαιά μεν, θεωρούμενα ως επαρκή δε για τα πεδία επιχειρήσεων των νησιών M48A5 MOLF- «δεν χρειάζονται πολλά άρματα για τα νησιά» σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, τονίζει ότι σημαντικό μειονέκτημα για την ελληνική πλευρά είναι η χαμηλή επάνδρωση των μονάδων, καθώς δεν βρίσκεται στο προβλεπόμενο επίπεδο- και εδώ τίθενται ζητήματα που έχουν να κάνουν με το θέμα της στρατιωτικής θητείας. «Η αύξηση της θητείας δεν λύνει το θέμα, θα έπρεπε να πάει στον ενάμιση χρόνο και να γίνεται από τα 18, όπως στο Ισραήλ. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα αυξηθεί κατά 50% η επάνδρωση. Αυτό είναι μειονέκτημά μας σε σχέση με την Τουρκία. Επίσης, η κατάσταση όπως είναι τώρα δημιουργεί πρόβλημα και στην εφεδρεία» εκτιμά σχετικά ο κ. Μπαλτζώης.

«Άνοιγμα» και διάρκεια! Οι πρώτες κινήσεις και οι στόχοι μίας σύγκρουσης, και ο χρόνος της

Ένα γενικότερο αξίωμα που θεωρείται ότι ισχύει στον σύγχρονο πόλεμο (και όχι μόνο) είναι πως αυτός που χτυπάει πρώτος έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα- ανάλογα βεβαίως και με τους στόχους που θέτει. Υπό αυτή την έννοια, αξίζει να εξεταστεί όσο πιο αντικειμενικά γίνεται το ενδεχόμενο του «ανοίγματος» μιας ελληνοτουρκικής σύγκρουσης: Όπως σημειώνει ο κ. Ζορζοβίλης, εξ ορισμού και λόγω γεωγραφικής διαμόρφωσης και της εγγύτητας των νησιών στις μικρασιατικές ακτές, το Αιγαίο θεωρείται πιο εύκολος στόχος για τον επιτιθέμενο.

«Το μέτωπο είναι διακεκομμένο, προφανώς ο αντίπαλος ευελπιστεί πως με ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις θα καταφέρει να απομονώσει την περιοχή ενδιαφέροντος (τέτοια σενάρια δοκιμάζονται σε ασκήσεις) ώστε να μπορέσει να περιορίσει ή να αποκόψει πλήρως τη ροή ενισχύσεων και να διαμορφώσει ευνοϊκούς συσχετισμούς», σχολιάζει σχετικά. 

Οπότε αυτό σημαίνει πως ο στόχος θα ήταν αποβάσεις σε μεγάλα νησιά με στόχο την κατάληψή τους; Ένα τέτοιο σενάριο, αν και υπαρκτό φαίνεται μάλλον μακρινό. «Πολιτικά δεν θεωρώ ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να κάνει η Τουρκία απόβαση πχ στη Ρόδο ή στην Κρήτη, σε μεγάλα νησιά- κάπου πρέπει να υπάρχει έρεισμα για να δικαιολογηθεί μια τέτοια η ενέργεια.

Οπότε περνάμε στη λίστα των Τούρκων με τα αμφισβητούμενα νησιά και βραχονησίδες, καθώς και σε διάφορα σενάρια όπως πχ η εγκατάσταση ενός πύργου κινητής τηλεφωνίας σε κάποιο νησί χωρις να το αντιληφθούμε έγκαιρα (προκειμένου να δείξουν ότι πρόκειται υποτίθεται για τουρκικό έδαφος) ή ακόμα και ο αιφνιδιασμός κάποιας μικρής φρουράς. Σε μια ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, καλώς ή κακώς η πρωτοβουλία ανήκει στην Τουρκία» υπογραμμίζει ο κ. Ζορζοβίλης.

Σε παρόμοιο πλαίσιο κινείται και η εκτίμηση του κ. Μπαλτζώη: «Δύσκολα θα επιχειρούσαν να πάρουν κάποιο μεγάλο νησί- θα στόχευαν μικρά νησιά και βραχονησίδες. Εάν είναι ακατοίκητα, η ελληνική αντίδραση θα είναι η ισοπέδωσή τους. Εάν είναι κατοικημένα, δεν πρέπει να είναι μεγάλα, και εκεί θα υπάρξει σύγκρουση, βομβαρδισμοί στις αποβάσεις κλπ. Σε αυτή την περίπτωση η αντίδρασή μας θα ήταν επιθετική ενέργεια στον Έβρο…κι εμείς μπορούμε να μπούμε στον Έβρο και να πάρουμε δικά τους νησιά. Το δόγμα είναι πως θα απαντήσουμε με όλα τα μέσα με σκοπό να πάρουμε κάτι τουρκικό για διαπραγμάτευση».

Ο Ισχυρότερος Σχηματισμός του Στρατού Ξηράς

Όσον αφορά στη διάρκεια, τόσο ο κ. Μπαλτζώης όσο και ο κ. Ζορζοβίλης κάνουν λόγο για μια σύγκρουση σύντομης διάρκειας και μεγάλης βιαιότητας που μάλλον θα σταματήσει λόγω επέμβασης «τρίτων» παραγόντων, όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ, προκειμένου να αποφευχθεί η διάλυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, η τουρκική επιδίωξη φαίνεται να προσανατολίζεται περισσότερο σε μια «σημειακή» σύγκρουση- ωστόσο ο κ. Μπαλτζώης υπογραμμίζει τις δεσμεύσεις της ελληνικής ηγεσίας πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι τέτοιο:

«Δεν υπάρχει σημειακή κρίση: Ξεχάστε ότι μια κρίση θα παραμείνει, για παράδειγμα, στο Καστελόριζο, θα έχουμε γενική ανάφλεξη παντού…η κρίση λόγω ΝΑΤΟ εκτιμώ ότι δε θα διαρκούσε πολύ, ίσως μερικές ημέρες ή μια εβδομάδα. Δεν θα ήταν σημειακή, ολοκληρωτική σύγκρουση: Θα έχουμε εκατέρωθεν βομβαρδισμούς πιθανώς και στα μετόπισθεν των επιχειρήσεων, πχ σε υποδομές ή έργα στρατιωτικής και γενικότερης αξίας (λιμάνια, γέφυρες κλπ)».

Επίσης, είναι πάντα υπαρκτό το ενδεχόμενο μιας ανάφλεξης από ατύχημα ή κάποια σύμπτωση. Όπως υπογραμμίζει πάντως ο κ. Ζορζοβίλης, σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει το «απονενοημένο», και πάει για μια γενικευμένη σύρραξη εξαρχής, «έχεις ένα πολύ πιθανό σενάριο να προσβληθούν το συντομότερο δυνατό χρόνο όσο περισσότερες ελληνικές δυνάμεις σε περιοχή ενδιαφέροντος, για να περιοριστεί η δυνατότητα της χώρας να απαντήσει, η πολιτική βούληση για αντίδραση και το ηθικό- για παράδειγμα να δεις ταυτόχρονα πλήγματα σε πολλές περιοχές, τι σημαίνει για τον τοπικό πληθυσμό, για εμάς στην Αθήνα- αυτομάτως αρχίζουν να ενεργοποιούνται κάποια αντανακλαστικά».

Ωστόσο, ακόμα και έτσι θα χρειάζονταν κάποιες προετοιμασίες από την τουρκική πλευρά- με κινήσεις στρατευμάτων κλπ, και αυτές θα ήταν μάλλον δύσκολο να περάσουν απαρατήρητες από την ελληνική πλευρά, ειδικά σε περίπτωση που η Τουρκία επιδιώξει να πραγματοποιήσει ένα προληπτικό πλήγμα με μαζικές προσβολές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές αντιδράσεις στις πρόσφατες κρίσεις επιτρέπουν έναν βαθμό αισιοδοξίας, καθώς οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με μεγάλη διασπορά δυνάμεων και υψηλή επιφυλακή, παρά τις συνθήκες που έχουν διαμορφώσει τα 10 χρόνια των μνημονίων.

Ως προς την Κύπρο, ο κ. Μπαλτζώης εκτιμά πως πιθανότατα θα υπήρχαν επιχειρήσεις και εκεί (εκτός εάν η Τουρκία βρεθεί ταυτόχρονα και μπροστά σε άλλα μέτωπα, με αποτέλεσμα τη διάσπαση των δυνάμεών της), δεδομένου πως η τουρκική πλευρά διατηρεί ένα σώμα στρατού εκεί. Ο τουρκικός στόχος εκεί, όπως σημειώνει, θα ήταν πιθανότατα η δημιουργία θυλάκων για απασχόληση σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να διαμορφωθεί μια συμφέρουσα κατάσταση -και όχι γενικευμένη ενέργεια με στόχο την κατάληψη του υπόλοιπου νησιού.

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Η μορφή της σύγκρουσης

Και φτάνοντας στο «δια ταύτα», δηλαδή τη μορφή που θα είχε μια ελλητουρκική σύγκρουση την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, μια σύγκρουση «near-peer competitors» δηλαδή τακτικών δυνάμεων αντίστοιχων δυνατοτήτων, το πρώτο που οφείλει να κατανοήσει κανείς είναι πως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τις εικόνες του 1940 ή ακόμα και του Πολέμου του Περσικού Κόλπου ή ακόμη και των καθημερινών «dogfights» (κλειστών εικονικών αερομαχιών) στο Αιγαίο που έχει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Δεδομένων των μεγάλων βεληνεκών και των προηγμένων συστημάτων, δεν πρόκειται να υπάρξουν «ναυμαχίες της Λήμνου/ Έλλης» όπως στους Βαλκανικούς Πολέμους ή κάτι ανάλογο- μα οι συγκρούσεις θα εξελίσσονται ενιαία σε ολόκληρα τα μέτωπα επιχειρήσεων. «Θα μιλάμε για μάχη σε όλο το φάσμα του Αιγαίου, και θα μπορεί να φτάσει στην ανατολική Μεσόγειο, νότια και ανατολικά της Κρήτης…και δεν θα είναι “κλειστός” πόλεμος, μα πόλεμος επαφών αεροπορίας και ναυτικού, θα βλέπονται μόνο στα ραντάρ. Μόνο ο στρατός ξηράς θα κάνει μάχη “εκ του συστάδην”.

Σε περίπτωση που υπάρξει σύγκρουση με χτύπημα από την Τουρκία, εκτιμάται ότι η αντίληψη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα είναι αρχικά αμυντική απορρόφηση και επιθετική επιστροφή- με επιθετικές επιχειρήσεις πιθανότατα στον Έβρο, όπου οι μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες μονάδες μας είναι πολύ καλά εκπαιδευμένες, με εξαιρετικές ηγεσίες.

Μια τουρκική επιθετική ενέργεια εκεί θα εστιαζόταν μάλλον στο προγεφύρωμα του Κάραγατς, όμως και εκεί υπάρχουν μέτρα από ελληνικής πλευράς» σημειώνει ο κ. Μπαλτζώης- τονίζοντας πως, με βάση τις νέες θεωρίες του πολέμου η δύναμη πρέπει να επιχειρεί σε συνδυασμό με τον χώρο που ενεργεί:

«Πρέπει να υπάρχει συνδυασμός οπλικών συστημάτων με τον χώρο, και αυτή πρέπει να βοηθάται με σταθερές…πχ το Αιγαίο δεν είναι μόνο ναυτικό και αέρας, είναι και τα συστήματα εδάφους, είναι τα ίδια τα νησιά, ως κρυψώνες. Αυτό είναι το αποκαλούμενο χωρικό πεδίο μάχης, όπου όλα αλληλεπιδρούν το ένα με το άλλο. Αυτή η αντίληψη μας παρέχει πλεονέκτημα στο Αιγαίο, σε επίπεδο ναυτικού και αεροπορίας».

Ο κ. Ζορζοβίλης υπογραμμίζει την ανάγκη, με βάση τα σημερινά δεδομένα του πολέμου, να υπάρχει διαχείριση όλου του Αιγαίου σαν ένα ενιαίο πεδίο μάχης- «πχ αν προσβληθεί ένα νησί να μπορεί να υποστηριχθεί από άλλα νησιά με βάση τα βεληνεκή όπλων, δυνατότητες αναγνώρισης. Πρώτα βλέπουμε, παρατηρούμε, μετά προσανατολιζόμαστε, αποφασίζουμε και ενεργούμε.

Αυτός που κατορθώνει και επιταχύνει αυτόν τον κύκλο στο τέλος προκαλεί ανισορροπία στον αντίπαλό του. Οπότε τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να είναι ένας χώρος- νησιά, πλοία, υποβρύχια, αεροπλάνα το καθένα είναι ένα δομικό στοιχείο ενός ιστού ο οποίος παρατηρεί, εντοπίζει, αναγνωρίζει, στοχοποιεί και προσβάλλει. Κι ακόμα και αν χαθούν κάποια από αυτά το υπόλοιπο αναδιαμορφώνεται ώστε να καλύψει τις απώλειες».

Όσον αφορά στη διαθεσιμότητα μέσων, αυτό που εκτιμάται είναι πως Ελλάδα και Τουρκία θα χρησιμοποιούσαν, χωρίς περιστροφές, τα πάντα. «Όταν έχεις διαθεσιμότητα μέσων, η τάση του καθενός, ακόμα και σε ανθρώπινο επίπεδο, είναι να ρίξεις ό,τι περισσότερα έχεις» σημειώνει ο κ. Ζορζοβίλης- υπογραμμίζοντας τα συμπεράσματα από τον μακρινό σήμερα Πόλεμο του Κόλπου, που εξέπληξαν τους παρατηρητές:

«Διαπιστώθηκε ότι οι καταναλώσεις σε καύσιμα και πυρομαχικά ήταν πολύ υψηλότερες από αυτές που ανέμεναν για μια συμβατική σύγκρουση υψηλής έντασης με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Οπότε για να ανταποκριθείς σε τέτοια κατάσταση θες μεγάλο βάθος σε αποθέματα, καθώς και βιομηχανικές υποδομές.

Οι κλειστές αερομαχίες μπορεί να θεωρούνται ξεπερασμένες χάριν BVR (Beyond Visual Range- με τα αεροσκάφη να εκτοξεύουν τα βλήματά τους από μεγάλες αποστάσεις, χωρίς να εμπλέκονται σε κλειστές αερομαχίες), ωστόσο θα μπορούσαμε να αρχίσουμε από ΒVR και πλήγματα μεγάλης απόστασης με κατευθυνόμενα όπλα, μα αν κρατήσει αρκετές μέρες, δεν ξέρουμε τι αποθέματα έχουμε, οπότε και θα πέσουμε στα υποδεέστερα. Είναι φυσικό επακόλουθο».

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Ο ρόλος των συμμαχιών

Ως προς το πλέγμα των συμμαχιών που διαμορφώνει η Ελλάδα, καλλιεργείται εσφαλμένα σε μεγάλη μερίδα του κοινού η αντίληψη πως σημαίνουν ότι ξένες δυνάμεις θα έπρεπε να έρθουν να πολεμήσουν για να υπερασπιστούν την ελληνική επικράτεια. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν είναι κάτι τέτοιος ο σκοπός, ούτε αυτό που θα γινόταν υπό συνθήκες μιας τέτοιας σύγκρουσης.

Εξηγώντας τη χρησιμότητα των συμμαχιών σε στρατιωτικό πλαίσιο, ο κ. Μπαλτζώνης εξηγεί ποιο θα μπορούσε να είναι το πρακτικό αντίκρισμα: «Τα ΗΑΕ, για παράδειγμα, τα οποία εξελίσσονται σε μεγάλη στρατιωτική δύναμη, θα μπορούσαν να βοηθήσουν ποικιλοτρόπως, βλέποντας πχ αεροπλάνα των ΗΑΕ στην ανατολική Μεσόγειο- ή, για παράδειγμα, ισραηλινά υποβρύχια να κάνουν απομόνωση περιοχής σε κάποιες ζώνες, ή ισραηλινά drones και ισραηλινούς δορυφόρους να παρέχουν στην ελληνική πλευρά πληροφορίες. Τέτοιου είδους βοήθεια θέλουμε- όχι πχ Ισραηλινούς κομάντος να πυροβολούν στον Έβρο: Πληροφορίες, δεδομένα στόχευσης, απαγόρευση περιοχής αν χρειαστεί πχ με ασκήσεις. Εκτιμώ ότι τα ΗΑΕ θα βοηθιούσαν και με κάτι παραπάνω, λόγω ρήτρας αμυντικής συνδρομής».

Επίσης, ο κ. Μπαλτζώης αναφέρεται και στις εξελίξεις με τη Σαουδική Αραβία για την αποστολή των ελληνικών Patriot: «Θα μπορούσε να υπάρξει έμπρακτη ανταπόδοση- για παράδειγμα σε περίπτωση που χρειαστούν βλήματα, θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε από αποθέματα φιλικών σε εμάς χωρών, με ευνοϊκούς όρους». Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ υπογραμμίζει πως «Το Plan B των Αμερικανών λέγεται “δημοκρατικές χώρες της περιοχής- Ελλάδα- Κύπρος Ισραήλ. Κάνουν μακροπρόθεσμες γεωστρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα, τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ισραηλινοί.

Η επένδυση των Αμερικανών στην περιοχή είναι η Ελλάδα…δεν θα προέβλεπα να αφήνουν τους Τούρκους να κάνουν μακράς διάρκειας επιχειρήσεις. Αν το έκαναν, θα ήταν για μερικές ημέρες, μα μετά η Τουρκία θα καταστρεφόταν όπως την ξέρουμε. Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι χτίζουμε τείχος ασφαλείας ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητας- και η Ελλάδα για αυτό ακριβώς επενδύει στην περιφερειακή ασφάλεια, και μέχρι τώρα τα βήματά μας δείχνουν ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Προτείνουμε: Παρέμβαση “Βόμβα”: “Η Ελλάδα Πρέπει Να Είναι Έτοιμη – Η Τουρκία Θα Προχωρήσει Σε Ναυτικό Αποκλεισμό Νησιού” – Δείτε Βίντεο

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Drones και άλλα σύγχρονα δεδομένα

Ένας σημαντικός παράγοντας στις πρόσφατες στρατιωτικές συγκρούσεις στις οποίες ενεπλάκη η Τουρκία ήταν η ευρεία χρήση drones: Η γείτονας έχει επενδύσει σημαντικά στον τομέα αυτό, και ως εκ τούτου τίθενται ερωτηματικά ως το κατά πόσον θα επηρέαζαν μια ελληνοτουρκική σύγκρουση. Αναλύοντας το θέμα αυτό, ο κ. Ζορζοβίλης υπογραμμίζει πως «σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες στον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ οι Αρμένιοι ηττήθηκαν επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα drones, δεν είχαν δώσει την πρέπουσα σημασία.

Με συνεχείς πτήσεις (και πριν τη σύρραξη) τα drones συνέλεγαν δεδομένα στόχων. Είχαν προετοιμασμένες θέσεις βολής, εγκαταστάσεις, πιθανούς χώρους συγκέντρωσης στρατευμάτων, αποθήκες. Οπότε όταν ξεκίνησε η σύγκρουση, τα προσέβαλαν με πυρά και παρέλυσαν τον αντίπαλο». Ως προς το θέμα αυτό, ο κ. Μπαλτζώης σημειώνει πως το ζήτημα αυτό έχει όντως προκαλέσει ανησυχία στην ελληνική πλευρά, καθώς όντως τα drones θα μπορούσαν να αποτελέσουν «gamechanger», καθώς θα ήταν σε θέση να πλήξουν «αγκιστρωμένες» ελληνικές πυραυλακάτους, ραντάρ κ.ο.κ.

Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνει, εξετάζεται ήδη από την ελληνική στρατιωτική ηγεσία, και μάλιστα υπάρχει σημαντική δραστηριότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ. «Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης, δεν θα γινόμασταν Ναγκόρνο Καραμπάχ», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Στο ευρύτερο πλαίσιο των νέων τεχνολογιών, πάντως, ο κ. Ζορζοβίλης υπογραμμίζει την ανάγκη για μια νέα αντίληψη των πραγμάτων συνολικά, δεδομένης της αύξησης της φονικότητας των όπλων: «Σήμερα με την τεχνολογία δεν χρειάζεται να συγκεντρώνεις δυνάμεις, αρκεί να συγκεντρώσεις τα αποτελέσματα επί του εχθρού.

Με τα καινούρια βλήματα πυροβολικού, τους πυραύλους, τα συστήματα επιτήρησης-αναγνώρισης- στοχοποίησης, μπορείς να προσβάλεις τον αντίπαλο από μεγάλη απόσταση ταυτόχρονα από σημεία που γεωγραφικά μπορεί να είναι απομακρυσμένα. Αυτή είναι η θεωρία της σμήνωσης (swarming): Οι δικές μας δυνάμεις να είναι διεσπαρμένες για μικρότερο στόχο, μα να μπορούν να συγκεντρώσουν τα αποτελέσματα όπου επιθυμεί ο κάθε διοικητής».

Αναφερόμενος στο θέμα των εξοπλισμών γενικότερα, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφαλείας και Άμυνας υπογραμμίζει ότι «είμαστε σε μεταβατική περίοδο. Φεύγουμε από την εποχή της πλατφόρμας και εκμεταλλευόμαστε το Internet of Things: Fανταστείτε ένα στρατιωτικό ΙoΤ. Τα κόστη των πλατφορμών είναι τεράστια, και τα αντιμετωπίζουν όλες οι ένοπλες δυνάμεις παγκοσμίως. Πχ, ήδη υπάρχουν προγράμματα για μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα συνοδεύουν μαχητικά.

Η ανάπτυξη αυτών είναι μα σοβαρή ένδειξη πως πλέον δεν αντέχεται το κόστος. Και συνεπώς, επειδή θα πρέπει να σχεδιάζουμε για 20 -30 χρόνια θα πρέπει να μπούμε σε διαδικασία αυτή- να υπάρχουν λιγότερα επίπεδα διοίκησης, επιταχύνοντας τον κύκλο observe-orientate-decide-act (ΟΟDA) που είχε περιγράψει ο Αμερικανός σμήναρχος Τζον Μπόιντ. Αλλιώς δεν μπορείς οικονομικά να ανταπεξέλθεις».

«Άρα θα πρέπει να φύγουμε από την πλατφόρμα και να πάμε σε μια προσέγγιση με μείγμα επανδρωμένων και μη επανδρωμένων, που θα επιχειρεί και σε μια διαφορετική οργανωτική δομή από σήμερα, με χαρακτηριστικό τη δυνατότητα ταχείας συγκέντρωσης αποτελεσμάτων στον αντίπαλο και την υψηλή ικανότητα απορρόφησης πληγμάτων (να μπορείς να δεχτείς απώλειες).

Δηλαδή πχ αντί 4 πολύ εξελιγμένες φρεγάτες, να έχεις με το ίδιο κόστος 20 πλοία που αλληλοσυμπληρώνονται αν και δεν είναι το ίδιο εξελιγμένα. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο πλήρη, για να έχουν χαμηλότερο κόστος και η απώλεια του ενός να μην αποτελεί σοβαρό πλήγμα. Πολλές αποστολές πλέον μπορούν να είναι από μη επανδρωμένα, πχ ναρκοπόλεμος.

Επίσης, για τα νέα μέσα που αγοράζουμε, θα ήταν μέγα λάθος πχ να εξαντλήσουμε τα Rafale που αγοράζουμε σε καθήκοντα αναχαιτίσεων- ή τα πιθανά F-35.

Το ίδιο ισχύει και για τις φρεγάτες, δεν μπορούν να εξαντλούνται σε σκοπούν. Θα πρέπει κάπως αυτό να το δούμε διαφορετικά.Αναγκαστικά πρέπει να μπούμε σε άλλη λογική- αλλά η χώρα μας, δεδομένου ότι δεν έχει ήδη υπάρχουσα αμυντική βιομηχανία παραδοσιακού τύπου, θα μπορούσε να υιοθετήσει μια τέτοια νέα προσέγγιση, εκμεταλλευόμενοη τις ήδη υπάρχουσες βιομηχανικές, αμυντικές και ερευνητικές δυνατότητες.

Άλλωστε το να φτιάξεις μη επανδρωμένα σκάφη, δεν είναι τόσο θέμα πλατφόρμας όσο software. Η χώρα μας έχει τέτοιες δυνατότητες και μπορεί να αποκτήσει, μπαίνοντας έτσι στην επόμενη τεχνολογική επανάσταση».

xristika.gr