Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ(τεκμηριώνεται επιστημονικά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ.O κ.Ioannis Makris ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

Ioannis Makris · Student at Πανεπιστήμιο Κρήτης
Καθως φυσικά τα κινητά εκπέμπουν μεγαλύτερη ισχύ μακριά απο τις κεραίες, ο ασφαλέστερος τρόπος να μειώσεις την ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό ειναι να σταματήσεις να ξηλώνεις κεραίες απο τις γειτονικές ταράτσες, ειδικά τωρα που τα παιδιά μας εχουν πλέον τις "κεραίες του θανάτου" στα χέρια τους και στα αυτιά τους αντί για την γειτονική ταράτσα.
Margarita Louzi ·
Κύριε Μακρή, αυτό που γράψατε είναι ανακριβές. Φυσικά είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε ενσύρματα ακουστικά και το μεγάφωνο (ανοιχτή ακρόαση), αλλά οι κεντρικές κεραίες είναι ογκόλιθοι ακτινοβολίας. Απλά το ''καταναλωτικό κοινό'' έχει και πάλι , για δισεκατομμυριοστή φορά στον ''αγγελικά ''πλασμένο'' κόσμο των τεχνολογικών ανεσεων να διαλέξει μεταξύ ζωής και άνεσης. Η θα υπάρχει παντού σήμα και καρκίνος , ή περιορισμένο σήμα και υγεία.
Hraklhs Dynatos
Margarita Louzi Ο κ Μακρης εχει δικιο.Οσο περισσοτερο απομακρυνεται το κινητο απο την κεραια , τοσο αυξανεται η ενταση του πομποδεκτη για να εξασφαλισει σωστο σημα , αρα και η ακτινοβολια. Αρα οι λιγωτερες κεραιες κακο κανουν κι οχι καλο .Και δεν εχουν και τοση ακτινοβολια οση λενε οι διαφοροι, οχι περισσοτερη παντως απο τα ασυρματα και τις ηλεκτρικες αυσκευες μεσα στο σπιτι,(και τους πυλωνες της ΔΕΗ)
Ioannis Makris · Student at Πανεπιστήμιο Κρήτης
Margarita Louzi Αφήστε με να ξέρω πως ακριβώς δουλευουν τόσο τα κινητά όσο και οι κεραίες κινητής. Οσο λιγότερο σήμα πιάνουν τα κινητά, τόσο πιό δυνατά φωνάζουν προκειμένου να ακουστουν μέχρι την κεραία. Η προσπάθειά τους αυτή ειναι εμφανής στην θερμοκρασία της μπαταρίας- η μπαταρία δεν ειναι τέλεια συσκευή και προκειμένου να αποδώσει ηλεκτρική ενέργεια στην συσκευή, θερμαίνεται.
Επίσης, ο **μοναδικός** τύπος καρκίνου που όντως (αποδεδειγμένα, σαφής στατιστική απόκλιση της τάξης του 30%) συνδέεται (με την επιστημονική έννοια και όχι της μπακαλοκατίνας του ισογείου της πολυκατοικίας) με χρήση κινητου ειναι το ακουστικό γλοίωμα, ενας τύπος καρκίνου του ακουστικου νευρου που συνδέεται με υψηλότερες του κανονικου θερμοκρασίες του κρανίου επι μακρά χρονικά διαστήματα κάθε μέρα. Τι σας λέει αυτό; Οτι μάλλον θέλετε 5 γραμμές σήμα μες το σπίτι σας. Ειδικά αν έχετε παιδάκια. Γιατί και να μην πιάσανε ακόμα το κινητό στα χέρια τους, δεν θα αργήσουν καθόλου να το πιάσουνε. Και εχει πομπό κινητής με ισχύ ίση με το 1/10 της ισχύος της κεραίας ενσωματωμένο..
Despina Gkinoglou · ADR Group Accredited Civil & Commercial Mediato at Mediation Training - ADR Group
Ioannis Makris συμφωνώ με το οτι το κινητο που βρισκεται μακρια απο κεραια εκπεμπει περισσοτερη ακτινοβολια, ωστόσο η υπαρξη κεραιών στις ταρατσες (πυκνο)κατοικημενων περιοχων δεν είναι καθόλου αθώα. Η διαφορά εγκειται στο οτι αν ζω σε ενα διαμερισμα οπου το κινητο δεν εχει σημα επειδη βρισκεται μακρια απο κεραια κινητης, εχω τη δυνατοτητα να επιλεξω αν θα το εχω πανω μου κ θα τρωω την ακτινοβολια, η οχι, ενω αν ζω σε ενα διαμερισμα οπου απεναντι υπαρχει εγκατεστημενη κεραια κινητης, τρωω την ακτινοβολια σε καθε περιπτωση, χωρις να εχω επιλογη κ χωρις να μπορω να προστατευτω.
Ioannis Makris · Student at Πανεπιστήμιο Κρήτης
Despina Gkinoglou Εγω σας λέω τι εχουμε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ. Κανεις πλέον δεν μπορεί να αναλάβει το ηθικό κόστος του να εκθέτει τους πάντες και ιδιέταιρα τα 12χρονα παιδιά σε εντάσεις πεδίου μεγαλύτερες απο τις απαιτουμενες επειδη "νομίζει" πως η ύπαρξη κεραιων στις ταράτσες δεν ειναι αθώα. Αν κάποιος δεν ειναι αθώος, αυτός ειναι εκείνος που επιμένει να ξηλωθουν. Και αυτά ειναι πλέον επιστημονικά δεδομενα και δη εγκυρότατα.
Η δική σας έννοια της "επιλογής" τελειώνει εκει που ξεκινούν τα δικαιώματα των άλλων και δη των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου