Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Τρέχει για βοήθεια στην Rothschild η Kυβέρνηση

«Θα τους τσακίσουµε, κι ας έχουν µαζί τους τούς Ρότσιλντ και τους Ροκφέλερ», έγραφε το 2013 ο Πάνος Καµµένος σε ένα από τα γνωστά καταγγελτικά tweets του, ενώ το ίδιο έτος, από την Ιερισσό, αναφερόµενος στους Ρότσιλντ και την Goldman Sachs, µε ιδιαίτερα έντονο ύφος, έλεγε ενώπιον πλήθους πως «είναι αυτοί που µαζί µε τους ντόπιους προδότες µάς έφεραν τα Μνηµόνια».

Σήµερα, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.) όχι µόνο έκανε πίσω από τα συνθήµατα αυτά και ταυτίστηκε µε τους «ντόπιους προδότες», αλλά συνεργάζεται, και µάλιστα στενά, και µε την τράπεζα που κάποτε λοιδορούσε ως εκπρόσωπο των κεφαλαίων του εβραϊκού λόµπι. Και µάλιστα τόσο στενά, που νιώθει την ανάγκη να µην αποκαλύπτει τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες ο πρωθυπουργός συνάντησε στελέχη της Rothschild Bank στο Παρίσι

Με λίγα λόγια συνεργάζονται με τους κλειδοκράτορες της παγκόσμιας οικονομίας. Γνωστή οικογένεια, που έχει παίξει ύπουλο ρόλο εδώ και πολλά χρόνια.

To ταξίδι Τσακαλώτου

Όπως γράφουν τα «Νέα» σε Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ, όπου θα βρεθεί αύριο και μεθαύριο ο Τσακαλώτος, θα επιδιώξει να καθησυχάσει τους επενδυτές για την ελληνική οικονομία, ενώ στο τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται στο εξωτικό Μπαλί της Ινδονησίας για την ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Θα δει και τους δανειστές


Το ταξίδι έχει οργανώσει ο επενδυτικός οίκος Rothschild, που λειτουργεί ως σύμβουλος της κυβέρνησης, και αποτελεί συνέχεια του προγράμματος των συναντήσεων που έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι (Βοστώνη, Νέα Υόρκη) με διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζίτες και ξένα funds με σκοπό τη διεύρυνση της επενδυτικής βάσης».

Ο διεθνής τραπεζίτης Rothschild, λοιπόν, ανοίγει τις πόρτες των αγορών στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές!.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, εάν το κλίμα γύρω από την Ιταλία συνεχίσει να επιδεινώνεται και οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίσουν τη χώρα, τότε οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων θα συνεχίσουν να αυξάνονται, με το 10ετές να εκτιμάται περίπου στο 4%, σε περίπτωση υποβάθμισης κατά μία βαθμίδα.

Αυτό σημαίνει πως οι ελληνικές αποδόσεις (με τα ελληνικά ομόλογα να παραμένουν εκτός «επενδυτικής βαθμίδας”), θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να αναμένει φθηνότερο κόστος δανεισμού για την Ελλάδα από ό,τι για την Ιταλία.

Η ROTHSCHILD είναι «συνεργάτης της Ελλάδας» από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, αφού από τα θησαυροφυλάκιά της προήλθαν τα πρώτα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα και µάλιστα µε υψηλά επιτόκια. Οπως φαίνεται, η Ελλάδα είχε από τότε «υψηλό ρίσκο χώρας»…

Το 1832, ο γαλλικός βραχίονας της Rothschild δέχθηκε να γίνει ο τραπεζικός οίκος που θα χρηµατοδοτούσε την πρώτη ελληνική κυβέρνηση. Το 1841 η Rothschild, µε περισσότερη εµπιστοσύνη, έγινε ένας από τους πέντε ιδρυτικούς χρηµατοδότες της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Και σε µια ένδειξη των στενών δεσµών µε την Ελλάδα, η ίδια τράπεζα ανέλαβε και την αποζηµίωση της οθωµανικής αυτοκρατορίας για την απώλεια των εδαφών που απέσπασε το νέο ελληνικό κράτος. Μάλιστα, για τη διευθέτηση της ειδικής αυτής «αποστολής», ο τότε «πατριάρχης» της οικογένειας, Leopold Rothschild, ταξίδεψε µε ελληνικό πολεµικό σκάφος στην Κωνσταντινούπολη για τις συναντήσεις στην Υψηλή Πύλη.

Στη σύγχρονη περίοδο, ο κύριος όγκος των δραστηριοτήτων της Rothschild κινείται γύρω από το investment banking. Η τραπεζική οικογένεια διέγνωσε νωρίς τις ευκαιρίες που άρχισαν να διαµορφώνονται στην ελληνική οικονοµία από το γύρισµα της δεκαετίας του ’90 και έτσι έγινε ο πρώτος σύµβουλος αποκρατικοποιήσεων του ελληνικού ∆ηµοσίου, µε συµβόλαιο που πήρε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.

Εκτοτε, είχε συµµετοχή, µε διάφορες µορφές, σε µεγάλα deals και προγράµµατα του επιχειρηµατικού προσκηνίου.

Εστρωσε το χαλί στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Rothschild είναι όχι µόνο ο µακροβιότερος τραπεζικός δανειστής του ελληνικού κράτους, αλλά και ένας οργανισµός που έχει «επαφή» τόσο µε το ελληνικό καπιταλιστικό σύστηµα όσο και µε τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. ∆ιόλου τυχαίο που σε έκθεσή της µόλις τρεις ηµέρες πριν τις εκλογές του 2015 έστρωνε… βαθιά σέντρα προς το κόµµα που φαινόταν πως ερχόταν στην εξουσία. Σηµείωνε λίγο έως πολύ πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκαιο να ζητά τη διαγραφή του χρέους. Και επίσης «ακύρωνε» το προεκλογικό σύνθηµα του Σαµαρά για τον κίνδυνο ενός Grexit, διαβεβαιώνοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν πρόκειται να συµβεί».

Η έκθεση, µε ηµεροµηνία 12 Ιανουαρίου 2015, επισηµαίνει πως, αν και η καγκελάριος Μέρκελ διεµήνυσε µέσω του «Spiegel» πως ένα Grexit θα ήταν αναπόφευκτο σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: ο οποίος ίσως εγκατέλειπε το πρόγραµµα προσαρµογής και διέγραφε µονοµερώς το χρέος, όπως τότε υποστήριζε), ο οίκος εκτιµούσε πως αυτό «δεν πρόκειται να συµβεί. Μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική για τις χρηµαταγορές».
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.


Πηγή:http://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου