Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τα πρακτικά της Βουλής "εκθέτουν" Καλαφάτη και Ανατολάκη


14/05/11    15:06     Επιμέλεια: Δημήτρης Βλάχος
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης
της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων 
της Βουλής, η συντριπτική πλειοψηφία
των βουλευτών τάχθηκαν ξεκάθαρα 
υπέρ της διαφάνειας στο ζήτημα των φακέλων αδειοδότησης. 
Δύο όμως εξ αυτών, εξέπληξαν αρνητικά τους παρευρισκόμενους. 
Ο λόγος για τον βουλευτή 
Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη 
και τον βουλευτή Πειραιά και πρώην ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, Γιώργο Ανατολάκη.
Ο πρώτος πήρε ξεκάθαρα το μέρος του Σοφοκλή Πιλάβιου σε κρίσιμα σημεία της συνεδρίασης. Διαβάζουμε από τα πρακτικά της Βουλής, τον διάλογο που ακολούθησε μετά την εμφάνιση του εγγράφου της ΟΥΕΦΑ από τον Πιλάβιο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ: Η Βουλή είναι Βουλή και έχει καλέσει εδώ Πρωθυπουργούς να μιλήσουν. Το αυτοδιοίκητο το έχουμε υπερασπιστεί μέχρις ονύχων, έχουμε υποταχθεί σε πολλά πράγματα και αλίμονο εάν αυτό το έγγραφο δεν θεωρηθεί απαράδεκτο. Κύριε Πρόεδρε, μας κάνετε ενημέρωση. Τι είναι αυτή η απαράδεκτη απειλή;
ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Είναι ένα έγγραφο το οποίο φθάνει σε σας. Μιας και το αναφέρατε, είστε υποχρεωμένος να μας πείτε εάν το προκαλέσατε εσείς. Τι ακριβώς γράψατε στην UEFA; Εδώ μέσα κ. Πιλάβιε είναι Βουλή και υπάρχουνε Βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν κάποιο συμφέρον για να κάνουν κάποια διαπραγμάτευση με εσάς ή την UEFA. Είναι προφανές ότι αυτή η εξέλιξη θα προκαλέσει από την Βουλή των Ελλήνων αντιδράσεις. 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: Ναι, αλλά να μην ξέρουμε τα δεδομένα; Αυτό είναι ένα δεδομένο της τελευταίας στιγμής. Είναι καλό να το ξέρουμε και ο Πρόεδρος μας το λέει για να μας ενημερώσει για την κατάσταση.
Με απλά λόγια, Λιάνης και Αράπογλου ξεκαθαρίζουν στον Πιλάβιο ότι η Βουλή είναι πάνω απ' όλους και του ζητούν εξηγήσεις για το πώς έφτασε το έγγραφο από την ΟΥΕΦΑ και ο Καλαφάτης ζητάει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το έγγραφο. Ότι ακριβώς ήθελε ο Πιλάβιος για να ξεγλιστρίσει.

Παρακάτω, και έχοντας ήδη εμφανίσει τον "μπαμπούλα" της ΟΥΕΦΑ, ο Πιλάβιος θέτει το θέμα της εμπιστευτικότητας. Το... άγχος του Καλαφάτη είναι να μην αποκλειστούν οι ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο καθένας αντιλαμβάνεται το γιατί...
ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΙΛΑΒΙΟΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας): Προτείνω, λοιπόν, να ψάξουμε να βρούμε έναν τρόπο ο οποίος να μη θιγεί το θέμα της εμπιστευτικότητας. 
ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Αυτό αναζητούμε και εμείς. 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: Και τη συμμετοχή των ομάδων κατ’ εξακολούθηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Το κύριο μέλημα δηλαδή δεν είναι η διαφάνεια, αλλά το πώς πέντε ομάδες θα αγωνιστούν την επόμενη περίοδο στην Ευρώπη.

Πάμε τώρα και στο πιο σημαντικό. Διαβάστε τώρα την άποψη Ανατολάκη και Καλαφάτη για την εξέταση των φακέλων. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή αρνείται το ζήτημα να εξεταστεί από βουλευτές, ενώ ο Καλαφάτης επαναλαμβάνει ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία των πέντε ομάδων στην Ευρώπη.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ: Επί της διαδικασίας, κυρία Πρόεδρε. Εγώ διαφωνώ στο να εμπλακεί για τους φακέλους οι βουλευτές. Εγώ διαφωνώ. Όχι, γιατί ακούστηκε πολλές φορές ότι οι βουλευτές και οι βουλευτές και οι βουλευτές. 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: Και εγώ στην δικιά μου την πρόταση, όπως τη διατύπωσα. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα τυγχάνει της αποδοχής όλων των κομμάτων για να μπορέσει να διατηρηθεί. Μάλιστα, εγώ είπα για μόνιμη. Έτσι εξυπηρετείται, κατά κάποιο τρόπο, η διαφάνεια που μπαίνουν ως εγγυητές δια μέσω των εμπειρογνωμόνων, που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα η θέση τους για τα κόμματα. 
ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Άρα, μεταφέρεται αυτή την πρόταση με την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που τυγχάνει της εμπιστοσύνης όλων των κομμάτων της Βουλής.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Ένα λεπτό, κυρία Πρόεδρε. Το πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο δεν είναι Επιτροπή εμπειρογνωμόνων; Είναι. Πήγε ο Ηρακλής πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια... 
ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Της Βουλής. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Όχι της Βουλής. 
ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Της Βουλής. 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: Πάντα με τον όρο, κύριε Πρόεδρε, να μην κινδυνεύσει η συμμετοχή των ευρωπαϊκών ομάδων και να διασφαλιστεί η διαφάνεια. Δεν μιλάω για τον ΠΑΟΚ, μιλάω για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, αποδεικνύεται ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για τον ιστορικότερο σύλλογο της Μακεδονίας ή έστω μάχονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη και ισονομία...


Πηγή:BlueArena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου