Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Γραμμένος: "Αίολη και αυθαίρετη η απόφαση"


30/05/11    16:00     Επιμέλεια: BLUEARENA
Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωμματείων Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος με την ιδιότητα του νομικού, τόνισε ότι η απόφαση που έλαβε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα, είναι αίολη και αυθαίρετη. Παράλληλα, κάλεσε τους πολιτικούς να βγουν μπροστά και να στηρίξουν με πράξεις και όχι με λόγια τον Ηρακλή.
«Όλο το διάστημα ήμασταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τη νέα διοίκηση. Αυτονόητη η στήριξη της ΕΠΣΜ στον Ηρακλή. Και η δική μας στάση είναι ότι οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα. Το σύστημα αδειοδότησης ήρθε σε μία περίοδο που η χώρα καταρρέει. Αυτό το σύστημα διασφαλίζει και διαβεβαιώνει ότι οι ΠΑΕ είναι βιώσιμες; Δεν είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχουν ΠΑΕ με πολλαπλάσια χρέη; Πόσα χρήματα οφείλει η ΠΑΕ ΑΕΚ; Ο κανονισμός έχει να κάνει με τον τύπο και όχι με την ουσία. Αν είχε να κάνει με την ουσία, θα προέβλεπε άλλα πράγματα.
Το ζήτημα του Ηρακλή είναι πολύ σοβαρό. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγει μπροστά, δίπλα στον Ηρακλή. Είναι επιβεβλημένο. Δεν αρκούν οι δηλώσεις συμπαράστασης. Θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα. Υπάρχει αυτοτελές άρθρο στον πειθαρχικό κώδικα που τιτλοφορείται ‘πλαστογραφία’ και δεν προβλέπει υποβιβασμό. Εδώ έχουμε το παράδοξο να μιλάμε για βαρυτέρας μορφής πλαστογραφία και να μιλάμε για δυσφήμιση. Δεν είναι δυσφήμιση ο τελικός του κυπέλλου; Όσα έγιναν στο γήπεδο του Βόλου;
Ας θεωρήσουμε ότι έγινε πλαστογραφία. Η απόφαση είναι αίολη και αυθαίρετη. Τι θα πει δυσφήμιση του ποδοσφαίρου; Υπάρχει δημόσια κρίση της ΠΑΕ; Υπάρχει διακοπή αγώνα; Υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη που μιλάει για πλαστογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δικαιωθεί ο Ηρακλής. Στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ θα μπει το θέμα της αδειοδότησης του Ηρακλή. Συζητάμε με τους ανθρώπους του Ηρακλή για τις λεπτομέρειες. Το θέμα όμως θα μπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου