Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Όλα θα κριθούν στην ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων

PDF Εκτύπωση E-mail
25/07/12 11:59 Επιμέλεια: BLUEARENA

epo.jpgΈπειτα από ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΓΓΑ, Superleague, Football League, EΠΟ), η οποία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποφασιστεί τελικά η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί ο Ηρακλής, καθώς η συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, απέβει άκαρπη.

Αιτία γι' αυτό αποτέλεσε κυρίως η γνωμοδότηση του γνωστού και μη εξαιρετέου, νομικού εκπροσώπου της ΕΠΟ, Θεόδωρου Κουρίδη, ο οποίος βρήκε και πάλι τον τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ηρακλή, την στιγμή που δεν έχει διευκρινηστεί ακόμη αν έχει τελικά συνταξιοδοτηθεί από την ΕΠΟ ή όχι.

Αντίθετα, η εισήγηση του προέδρου της Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιου ήταν μεν θετική, αλλά δεν την υποστήριξε με θέρμη. Επί της ουσίας στη σημερινή συνεδρίαση, επιβεβαίωθηκε πλήρως, το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών της "BlueArena" που ανέφερε ότι ναι μεν υπάρχει η διάθεση να βρεθεί λύσει στο θέμα, αρκεί άπαντες να σταματήσουν να πετούν τον μπαλάκι από τον έναν στον άλλον. Και γι' αυτό απαιτείται πολιτική βούληση, η οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει...

Η "BlueArena" σας μετέφερε από το πρωί όλα όσα συνέβησαν στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση.

-Όπως σας μετέφερε από χθες η "BlueArena" το συγκεκριμένο θέμα του Ηρακλή και των υπολοίπων ομάδων, έχει τοποθετηθεί στην κατηγορία "Διάφορα" της ημερησίας διάταξης. Επίσης, θυμίζουμε ότι στις 7.00 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η μεγάλη συγκέντρωση των φίλων του Ηρακλή στον σύνδεσμο της Αυτόνομης Θύρας 10 στην Αριστοτέλους.

-Σύμφωνα με πληροφορίες, για την άνοδο του Ηρακλή και των υπολοίπων ομάδων υπάρχουν τρία εμπόδια.

Το πρώτο αφορά τα χρήματα που ζητά η Ένωση της Football League, το δεύτερο εμπόδιο έχει να κάνει με το αίτημα της Football League για άνοδο πέντε ομάδων στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη περίοδο, αίτημα που δύσκολα θα αποδεχτεί η Superleague, ενώ το τρίτο αφορά τη γνωμοδότηση του γνωστού και μη εξαιρετέου νομικού εκπροσώπου της ΕΠΟ, Θεόδωρου Κουρίδη, ο οποίος ζήτησε την συγκάταθεση όλων των ομάδων (των τριών επαγγελματικών κατηγοριών) προκειμένου να προχωρήσει η μίνι - αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

-Η εισήγηση του Σοφοκλή Πιλάβιου ήταν θετική, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθεί τρόπος ώστε οι τρεις ομάδες να αγωνιστούν στη Football League. Εν' συνεχεία αποχώρησε για να επιστρέψει και πάλι σε λίγο.

-Γραμμένος στο Libero 107,4: "Δεν έχω τελευταία πληροφόρηση. Γνωρίζω όμως ότι το ζήτημα συγκαταλέγεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Έχω μιλήσει κατ' επανάληψη με τον Θεόδωρο τον Παπαδόπουλο και γνωρίζω ότι είναι στα θέματα που θα συζητηθούν. Θα πρέπει να αποκαταστάθεί εδώ και τώρα άμεσα η ομάδα που έχει αδικηθεί περισσότερο από όλους. Ο Ηρακλής έχει δίκιο. Επιβεβαιώνεται σήμερα ότι έχει δίκιο. Η θέση του δεν είναι ούτε στη Δ' ούτε στη Γ' Εθνική. Το είχα πει και πέρσι ότι οι ποινές ήταν δυσβάσταχτες. Αυτά που έγιναν φέτος με τις αδειοδοτήσεις έπρεπε να γίνουν και πέρσι για να μην την πληρώσει μία και μοναδική ομάδα. Φέτος οι μισές ομάδες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Το σύστημα του Βόλου και της Καβάλας είναι διαφορετικό. Θυμίζω ότι ο Ηρακλής βαρύνεται, για ένα πλημμέλημα, όπως η πλαστογραφία. Αυτό που συνέβη με τις άλλες δύο ομάδες ήταν κακούργημα.

Και επιπλέον τώρα την ανακάλυψαν την αλλαγή ΑΦΜ; Παραμονές μιας απόφασης; Διότι την παραφιλολογία την άκουσα, αλλά δεν την διαστάυρωσα. Εύχομαι να είναι σε καφενειακό επίπεδο. Η ουσία είναι μία. Η Ομοσπονδία πρέπει να πάρει απόφαση και να αποκαταστήσει τον Ηρακλή.

Και να ρωτήσω και κάτι άλλο. Προβλέπεται από τον πειθαρχικό κώδικα υποβιβασμός για την πλαστογραφία; Τότε ήξεραν τα νομικά και τώρα όχι; Μην μπλέξουμε τον κόσμο με νομοθετικές διατάξεις".

Για το μπλόκο του Κουρίδη: Για να είναι στο διοικητικό συμβούλιο, προφανώς είναι ο νομικός σύμβουλος. Αλλά αυτό που είπε ο Κουρίδης ήταν μια εισήγηση; Γιατί θα πρέπει να γίνει αποδεκτή; Και εγώ αν σας κάνω αύριο μια γνωμοδότηση, δεν είστε υποχρεωμένος να την λάβετε υπόψη. Έχω την άποψη ότι δεν έχει παραιτηθεί. Για βρίσκετε εκεί δεν έχει παραιτηθεί. Μπορεί να έχει υποβάλλει την παραίτησή του, αλλά να μην έχει γίνει αποδεκτή. Εφόσον όμως είναι εκεί και λαμβάνει μέρος είναι προφανές ότι δεν έχει παραιτηθεί. Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο, γιατί δεν είναι αυτός που αποφασίζει. Μπορεί το συμβούλιο να αποφασίσει αλλιώς.

-Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος επέστρεψε στην αίθουσα συνδριάσεων της ΕΠΟ και συμμετέχει ξανά στο διοικητικό συμβούλιο

-Ο πρώην πρόεδρος του Ηρακλή, Νίκος Ατματζίδης δήλωσε πριν από λίγο στο "Αθλητικό Μετρόπολις": «Πέρυσι ήταν εννέα ομάδες σε χειρότερη κατάσταση και έριξαν εμάς. Εγώ αποκαλώ τον πρόεδρο της ΕΠΟ δολοφόνο του Ηρακλή. Το έκανε εν ψυχρώ. Αν πιστεύει ότι με το να πάει ο Ηρακλής στη Β' θα καθαρίσει είναι γελασμένος. Να μας αποκαλύψει ποιοι πολιτικοί τον πίεσαν για να κρατήσει μια ομάδα της Πελοποννήσου (σ.σ. Αστέρας Τρίπολης) στην κατηγορία».

Για την συνεδρίαση της ΕΠΟ είπε: "Μίλησα με τον πρόεδρο και είναι πολύ αισιόδοξος. Πριν μια ώρα μου είπε ότι μπαίνουν στην αίθουσα για να δουν τι θα γίνει. Ο πρόεδρος είναι σοβαρός και είναι από τους σοβαρότερους που πέρασαν από την ομάδα. Είπε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Οι κύριοι Ιωαννίδης και Καράογλου πολέμησαν τον Πιλάβιο τότε που πέσαμε και πιστεύω ότι δεν θα κάνουν πίσω τώρα".

-Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μεταφερθεί το θέμα σε μία ευρεία σύσκεψη που θα γίνει τις επόμενες μέρες ανάμεσα σε όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου (Πολιτεία, ΕΠΟ, Superleague, Ένωση Football League). Πρόκειται για μια πληροφορία που μεταφέρεται με επιφύλαξη.

-Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο σύνδεσμος Αυτόνομη Θύρα 10. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ACHTUNG ACHTUNG!!! Παρακαλείται ο υφυπουργός αθλητισμού της μπανανίας ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, όπως παραδώσει άμεσα τα κλειδιά του υπουργείου του στο πραγματικό αφεντικό και ρυθμιστή των πάντων κύριο ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ.

Επίσης παρακαλείται ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης της μπανανίας κύριος ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, όπως παραδώσει άμεσα τα κλειδιά του υπουργείου του, στον πραγματικό αφέντη - μεγαλοτσιφλικά τοσο της συγκεκριμένης περιοχής όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας, κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τέλος παρακαλείται ο δήθεν πρωθυπουργός της μπανανίας, κύριος Σαμαράς, να σταματήσει άμεσα να φορτώνει τον προυπολογισμό της χώρας με πολλά εκατομύρια ευρώ κάθε χρόνο για την αποπληρωμή μισθών και επιδομάτων των υπουργών του που έτσι κι αλλιώς άχρηστοι είναι.

ΥΓ: Μακάρι να μας κάνετε ρόμπες!

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ...19:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΘΥΡΑΣ 10 ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ...ΟΛΟΙ ΕΚΕI"

-Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Διονύσης Ψωμιάδης δήλωσε πριν από λίγο στο "Αθλητικό Μετρόπολις": «Το λέει ο νόμος αυτό; Έχω χάσει τη μπάλα από τότε που έπεσαν οι τρεις ομάδες ενώ αγωνιστικά είχαν σωθεί. Το ίδιο έγινε και με τον Απόλλων Καλαμαριάς. Αποφάνθηκαν ότι αυτές οι ομάδες θα πρέπει να καταλήξουν στη Δ Εθνική. Είναι ντροπή. Είναι έγκλημα να ανέβουν στη Β κατηγορία.

Το θέμα είναι να επιστρέψου στην πρώτη κατηγορία και να επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν. Αυτοί δυσφημούν και το ελληνικό ποδόσφαιρο με αυτό που κάνουν. Τι σχέση έχει ο Κουρίδης με την ΕΠΟ; Είναι ο γενικός δερβέναγας τη ΕΠΟ; Δεν είναι νομικός σύμβουλος. Έχει πάρει σύνταξη. Να πάει στο σπιτάκι του».

Στη συνέχεια είπε: «Δυσφημίστηκε και η Ένωσή μας και ο πρόεδρός μας. Δεν υπήρξε συμπαράστασης από κανέναν στη Θεσσαλονίκη. Που ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Άρη; Γιατί δεν συγκρότησαν επιτροπές, γιατί δεν συνένωσαν τις δυνάμεις του;. Ήταν υπόθεση της Θεσσαλονίκης και έπρεπε να ήταν δίπλα από τον Ηρακλή».

Για τις πιθανότητες του Ηρακλής να ανέβει κατηγορία: «Νομικά αν το πάρουμε δεν υπάρχει ελπίδα. Αλλά αυτό που λέει ο Κουρίδης, θα ήθελα να το διαβάσω κάπου».

-Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας dikisports.blogspot.gr υπήρξε..."παρέμβαση Γιάννη Ιωαννίδη για να παρθεί απόφαση σήμερα στην ΕΠΟ για Ηρακλή, Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Μέσω ΟΠΑΠ (και ΕΤ3) δίνει επιπλέον 1,5 εκ.ευρώ στη Football League για να κάμψει τις αντιδράσεις των ομάδων που δεν θέλουν την αύξηση σε 21".

-Την δική του άποψη σχετικά με τα γεγονότα εξέφρασε στο "Αθλητικό Μετρόπολις" ο πρώην πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, Ηλίας Στοφορόπουλος. Στην αρχική του τοποθέτηση εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την τελική απόφαση που θα παρθεί από την ΕΠΟ: «Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Η ΕΠΟ μου θυμίζει την τρόικα. Προσπαθεί να μας δείξει ότι όλα έχουν γίνει σωστά και όλοι οι άλλοι έχουν κάνει λάθος. Δεν ξέρω τι να πω».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στάση του Θεόδωρου Κουρίδη και στα εμπόδια που θέτει στον Ηρακλή: «Πρέπει να θυμηθούμε ποιος είναι κύριος Κουρίδης. Είναι ο περίφημος νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ που είπε ότι δεν μπορεί αν πει το έχουν οι άλλοι φάκελοι για να μην αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από την ΟΥΕΦΑ. Ο κύριος Κουρίδης παραιτήθηκε γιατί δεν ήθελε να πάει φυλακή. Τι μας λένε τώρα;».

Σχετικά με τα πεπραγμένα της ΕΠΟ στην υπόθεση Ηρακλής είπε: «Η νομική υπηρεσία λέει πως έχει πρόβλημα. Μας δουλεύουν κανονικά και με το νόμο, ενώ πέρυσι έλεγαν για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και όλα πάνε καλά. Το δίκιο δεν μπορούμε να το βρούμε πουθενά. Και αν υπάρξουν αντιδράσεις και πάλι από τον Ηρακλή θα υπάρξουν κάποιες συλλήψεις και όλα όμορφα και ωραία.

Η δουλειά είναι στημένη. Καταλαβαίνουμε τον ρόλο του κυρίου Κουρίδη. Ο Ηρακλής θα παίξει στη Β Εθνική όχι λόγω ΕΠΟ, αλλά λόγω γεγονότων. Οι άλλες ομάδες δεν έχουν τα οικονομικά να ανταπεξέλθουν, ενώ ο Ηρακλής έχει τη δυνατότητα να παίξει μια κατηγορία παραπάνω. Ο κύριος Κουρίδης μας λέει ιστορίες για αγρίους. Αλλά αφού μας διοικούν αυτοί, είμαστε άξιοι της μοίρας μας».

Ολοκληρώνοντας σημείωσε: «Ο Πιλάβιος θα πει ότι προσπάθησε, αλλά υπάρχουν νομικά προβλήματα. Βέβαια θα αναγκαστούν να μας επαναφέρουν γιατί δεν θα υπάρχουν ομάδες. Εύχομαι να μην δικαιωθώ σε αυτή τη φάση, αλλά φοβάμαι πως η δουλειά είναι στημένη».

-Όσο περνά η ώρα επιβεβαιώνεται η πληροφορία που σας μεταφέραμε από νωρίς για μεταφορά της συζήτησης, σε μια ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των φορέων του ποδοσφαίρου. Ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα βρίσκομαστε σε αναμονή των επίσημων τοποθετήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου