Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Υποβρύχιο κλάσης Jin με πυρηνικές κεφαλές έστειλε η Κίνα ανοιχτά της Συρίας προς υποστήριξη της Ρωσίας (vid) ΦΕΡΕΙ 12 ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΜΕ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΕΩΣ 8.000 ΧΛΜ



Η Κίνα μπαίνει ακόμη πιο «χοντρά» στο παιχνίδι της Συρίας, στο πλευρό της Ρωσίας και αυξάνει τις ναυτικές δυνάμεις της στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και στη βάση της Ταρτούς. Εκείνο όμως το στοιχείο που κάνει τη διαφορά είναι πώς φέρεται ήδη να έχει στείλει ανοιχτά της Συρίας ένα πυρηνικό υποβρύχιο της κατηγορίας Jin (Type 094).
Τα υποβρύχια Type 094 της Κίνας μπορεί να μην είναι τόσο αθόρυβα όσο υποβρύχια άλλων πυρηνικών δυνάμεων, αλλά διαθέτουν τεράστια ισχύ πυρός. Συγκεκριμένα φέρουν 12 βαλλιστικούς πυραύλους (SLMB) JL-2 με βεληνεκές που κυμαίνεται μεταξύ 7.300 και 8.000 χιλιομέτρων. 
Αντιλαμβάνεται κανείς τι μπορεί να συμβεί αν εμπλακεί σε σύρραξη. Και βέβαια δεν θα είναι το μόνο που βρίσκεται στην περιοχή. Δεδομένου δε πώς το υποβρύχιο βρίσκεται ήδη ανοιχτά της Συρίας προκαλεί απορία πώς η Κίνα κατάφερε να το μεταφέρει στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να γίνει αντιληπτό ευρέως από τους δορυφόρους και τα πληροφοριακά συστήματα που έχουν εστιάσει στην περιοχή.
Ίσως με τον ίδιο τρόπο που οι Ρώσοι εντός του καλοκαιριού κατασκεύασαν τεράστια αεροπορική βάση στην Λαττάκεια και ανέπτυξαν εκεί περίπου 50-60 μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς. Δημιουργήθηκε θέμα αφού τα πρώτα αεροσκάφη, αντιαεροπορικά και πυραυλικά συστήματα και γενικώς οι πρώτες ρωσικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στη Συρία. 
Η Κίνα επίσης εμφανίζεται διατεθειμένη να ενισχύσει περαιτέρω τις ναυτικές δυνάμεις που σήμερα αριθμούν 4 πλοία πλησίον του λιμανιού της Ταρτούς (συμπεριλαμβανομένου και του αεροπλανοφόρου) και άλλα δύο ανοιχτά της Λαττάκειας. 
Πληροφορίες αναφέρουν πώς το Πεκίνο προσανατολίζεται να στείλει στη Συρία και ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο το Mao Tsé-Tung (θεωρητικά είναι υπό ναυπήγηση με ένα ακόμη αεροπλανοφόρο) για ταξίδι εγκαινίων.
Την ίδια στιγμή πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν μια ενδεχόμενη συμμετοχή κινέζικων μαχητικών στην επιχείρηση των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιεί η Ρωσία κατά διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία, ενώ το συριακό πρακτορείο ShamTimes επικαλούμενο ιταλικό δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι η Κίνα θα αναπτύξει στρατιωτική δράση στη Συρία άνευ προηγουμένου και για πρώτη φορά! 
Ο στρατός της Κίνας που είναι ο μεγαλύτερος στρατός του κόσμου και ο πιο καλά οργανωμένος, εκπαιδευμένος κι εξοπλισμένος ανησυχεί την Ευρώπη και την Αμερική αναφέρει το δημοσίευμα. Η ιταλική πηγή τονίζει ότι αυτή η κινητικότητα της Κίνας βασίζεται στην στρατιωτική συνθήκη συμμαχίας που έχει συνάψει με τη Ρωσία για την από κοινού αντιμετώπιση των 2 στρατών στο εξωτερικό για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους όταν θίγονται αλλά και την παγκόσμια ειρήνη.
Η κατάσταση στη Συρία «βράζει» και δεδομένου της συμμαχίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν, του Ιράκ και της Αιγύπτου είναι εξαιρετικά δύσκολο η Δύση να αποφασίσει να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση για να υπερασπιστεί τους τζιχαντιστές ή τον Συριακό Απελευθερωτικό Στρατό που θεωρούν οι ΗΠΑ ότι βομβαρδίζεται. 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου