Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αντε και… καλά κρασιά (video)

05/12/11    19:12     Επιμέλεια: BLUEARENA
iraklis_osfp_34.jpgΕίναι μία ακόμη εικόνα, ένα ακόμη βιντεάκι που ξεγυμνώνει τους πάντες. Είναι το Καυτανζόγλειο Στάδιο στο παιχνίδι της Δόξας Δράμας με την Ξάνθη, την Κυριακή, 4/12. Αδειο, έρημο… Περίπου 300 φίλοι της Δόξας και άλλοι 100 της Ξάνθης. Και πού, ε; Σε ένα Στάδιο που όσο κι αν κάποιοι θέλουν να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει, είναι συνδεδεμένο με τον Ηρακλή κι ο Ηρακλής είναι αυτός που τόσα χρόνια, χρόνια ολόκληρα το βάζει σε πρώτο επίπεδο ενδιαφέροντος.
Η ιστορία έχει γραφτεί και κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει. Είναι αντιληπτό ότι από μόνο του το Στάδιο, όση ιστορία και να έχει, όσα μήτινγκ στίβου και να κάνει, σε πρώτο επίπεδο ενδιαφέροντος το φέρνει μία ομάδα. Ο Ηρακλής.
Παιχνίδι Σούπερ Λίγκα σου λέει ο άλλος. Και τι έγινε; Αδειο είναι το γήπεδο σε ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων, δύο πόλεων που η μια απέχει από τη Θεσσαλονίκη περίπου 160 χιλιόμετρα και η άλλη περίπου 230. Κι όμως το γήπεδο είναι άδειο και το βιντεάκι είναι χαρακτηριστικό.

Το βιντέακι είναι αφιερωμένο στον Παπουτσάκη, τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα. Τον άνθρωπο που όταν ανέλαβε την προεδρία της Λίγκας παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είπε ότι… «στόχος είναι τα γεμάτα γήπεδα». Κι αυτή τη δήλωση την έκανε ένας πρόεδρος μιας ομάδας, του Εργοτέλη, που δεν μαζεύει κόσμο στα δικά της παιχνίδια.

Η δήλωση βέβαια εκείνη είχε γίνει σε μια εποχή… φούριας με την αλλαγή προεδρίας της Σούπερ Λίγκα που οι… προγραμματικές, κενές περιεχομένου δηλώσεις, ήταν πιο… χρήσιμες από άλλες, ουσιαστικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν. Η πιο χαρακτηριστική βεβαίως, η συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στο Πρωτάθλημα και το κυνηγητό που εξαπέλυσε και η Ε.Π.Ο. αλλά και η Σούπερ Λίγκα (και επί Μαρινάκη, και επί Παπουτσάκη, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων) κατά του Ηρακλή.

Τότε όμως ο Παπουτσάκης δεν ήθελε να πει τίποτε επί αυτών. Τότε όμως ο Παπουτσάκης (ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα είναι και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Π.Ο.) είχε βάλει την υπογραφή του στην… τηλεφωνική περιφορά που έγινε για να απειλήσει τον Ηρακλή με υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική επειδή πήγε στα πολιτικά δικαστήρια.

Τότε όμως ο Παπουτσάκης επέτρεπε να πάει εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκα στα δικαστήρια, κατά του Ηρακλή. Τότε όμως ο Παπουτσάκης προτιμούσε να μιλά για τον στόχο που είναι τα γεμάτα γήπεδα λες και ο κόσμος δεν κατάλαβε τι έγινε όλο το καλοκαίρι.

Τώρα βέβαια, στο πιο κοντινό παρόν, ο Παπουτσάκης βγάζει ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας (η μουσταλεβριά για τον Κωνσταντινέα) στο Κέρκυρα-Εργοτέλης, ανακοινώσεις που μάλλον δεν έκαναν τίποτε διότι στο πρόσφατο παιχνίδι του με τον Ατρόμητο, δεν του δόθηκαν δύο πέναλτι. Τώρα, ίσως αναγκαστεί να καταλάβει πόσο λάθος πορεία είχε τότε και πόσο… ανούσια έμοιαζε σε όλους η δήλωση για τα γεμάτα γήπεδα ενώ τα ουσιώδη προβλήματα ήταν πολλά. Και βεβαίως ήταν άλλα και όχι το πώς θα γεμίσουν τα γήπεδα.

Το παραπάνω βιντεάκι είναι επίσης αφιερωμένο στον Πατρίκ Κομνηνό. Ναι, τον άνθρωπο που αίφνης (όταν η Σούπερ Λίγκα πρότεινε να γίνουν 18 οι ομάδες για να χωρέσουν όλοι) είπε ότι μπορεί να γίνει αυτό λόγω των… ειδικών συνθηκών. Λες και δεν υπήρχαν «ειδικές συνθήκες» ένα ολόκληρο καλοκαίρι με
όλες τις δικαστικές διαμάχες.

Για τον τεχνοκράτη όμως, Πατρίκ Κομνηνό, που έχει υποβάλει την παραίτησή του για να πάει στην ΟΥΕΦΑ, «ειδικές συνθήκες» υπήρχαν μόνο όταν έπρεπε να αποφασίσουν οι φορείς για τα δίδυμα Λάρισας-Πανσερραϊκού ή Λεβαδειακού-Δόξας.

Είναι όμως αφιερωμένο στον Πατρίκ Κομνηνό γιατί εκείνο ήταν το διάστημα που… περηφανεύτηκε ότι αποκεντρώθηκε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και ο κόσμος τσιμπιόταν για να καταλάβει αν μας κάνει πλάκα. Και το έλεγε και σοβαρά. Λες και δεν έχει σημασία το πώς κάποιες ομάδες συμμετέχουν σε αυτό το Πρωτάθλημα.

Ιδού λοιπόν κύριε Κομνηνέ η αποκέντρωση. Σε αυτό το βιντεάκι είναι αποτυπωμένη. Διότι ο κόσμος γνωρίζει. Τώρα, κάντε νέες δηλώσεις για να πετύχετε τον στόχο για… γεμάτα γήπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου