Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Χρησιμοποίησε το ίδιο... νομικό υπόβαθρο, Σοφοκλή

Επιμέλεια: BLUEARENA

pilavios100.jpgΔύο νέες φράσεις προσθέσαμε από σήμερα στο λεξιλόγιό μας. "Νομικό έρεισμα" και "νομικό υπόβαθρο". Δεν τα διαθέτει -λένε- το σχέδιο συμμετοχής των τριών ομάδων στην Football League. Στις 5 Σεπτεμβρίου, σχεδόν τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του σχεδίου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει νομικό κώλυμα και ζητάνε από τον Πιλάβιο να βρει το νομικό υπόβαθρο για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος προσφυγών.

Αν πραγματικά το θέλει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μπορεί να το βρει το νομικό υπόβαθρο. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το... ίδιο υπόβαθρο που χρησιμοποίησε στις ακόλουθες υποθέσεις:

1. Στον υποβιβασμό του Ηρακλή για πλαστογραφία, αν και ο ΚΑΠ προέβλεπε χρηματικό πρόστιμο.

2. Στη μη αναγνώριση απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου από την Επιτροπή Εφέσεων.

3. Στη συμμετοχή του ΟΦΗ στο περσινό πρωτάθλημα, χωρίς να έχει αδειοδοτηθεί.

4. Στην δικαίωση ομάδων που οι πρόεδροί τους κατηγορήθηκαν για δωροδοκία.

5. Στην διαφορετική αντιμετώπιση που έτυχαν ομάδες που κατηγορήθηκαν για το ίδιο ακριβώς αδίκημα (πλαστογραφία).

6. Στην χορήγηση πιστοποιητικού σε δύο ομάδες που διάθεταν τον ίδιο προπονητή στον φάκελο αδειοδότησης (ΠΑΣ, Καβάλα, Αναστόπουλος).

7. Στην (τριπλή) αλλαγή των ποινών για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν. Από υποβιβασμό σε απαγόρευση μεταγραφών και στη συνέχεια σε περιορισμό του αριθμού των μεταγραφών άνω των 24 ετών.

Επιλέξαμε επτά χαρακτηριστικές υποθέσεις από τις δεκάδες που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ως παραδείγματα.

Όπως βρήκες Σοφοκλή το νομικό υπόβαθρο για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, έτσι έχεις υποχρέωση να βρεις και στην υπόθεση των τριών ομάδων. Το υποσχέθηκες πολλάκις και οι άντρες τιμούν τις υποσχέσεις τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου