Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

"Ριμέϊκ" εμφυλίου - Ποιοι μπορεί να θέλουν "εκτροπή";


Ποιος θέλει την εκτροπή στην Ελλάδα; Ποιος και γιατί ρίχνει λάδι στη φωτιά της έντασης που έχει ξεσπάσει μετά από την αποτρόπαιη και όπως όλα δείχνουν πολιτική δολοφονία του 34 χρονου στο Κερατσίνι; Είναι δυνατόν ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού και προερχόμενος από την Αριστερά Χρύσανθος Λαζαρίδης να τοποθετεί εκτός “συνταγματικού τόξου” ΣΥΡΙΖΑ αλλά και Ανεξάρτητους Έλληνες;

Ας μην παριστάνουμε τους έκπληκτους. Και τουλάχιστον εδώ στο Onalert πολύ καιρό τώρα έχουμε γράψει ότι κάποιοι θέλουν να παίξουν το “ριμέϊκ” του εμφύλιου.

Η ανοχή που έχει δείξει η κυβέρνηση στην συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Και προέρχεται από συγκεκριμένα κέντρα που βρίσκονται πέριξ του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Το “άγχος” της ΝΔ για τις διαρροές προς την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή ήταν και είναι μεγάλο. Και πάρα πολλές από τις κινήσεις του κομματικού αλλά και κυβερνητικού επιτελείου της ΝΔ στόχο είχαν να ανακόψουν αυτή τη “φυγή” ψηφοφόρων προς τη ΧΑ.

Αρκετές απ΄ αυτές όπως η προσπάθεια επαναφοράς της προϋπόθεσης του γένους για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές , η τροπολογία που αλλάζει τα πάντα σην λειτουργία τους ,αλλά και η έξοδος του στρατού στους δρόμους για πρώτη φορά από το 1974, και ...στα βουνά από το 1949 απ΄ αυτή την αγωνία προέκυψαν.

Από την άλλη το πιο επικίνδυνο είναι οτι τα ίδια κέντρα κρατούσαν ανοιχτή γραμμή με τη ΧΑ. Το “εθνικό μέτωπο” εντός Βουλής για τα εθνικά θέματα περιλαμβάνει και τις χρυσαυγίτικες ψήφους. Οι φωνές που στην αρχή ψιθύριζαν και τώρα τελευταία το έλεγαν και δυνατά ότι “οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι δικά μας απογοητευμένα και θυμωμένα παιδιά” δεν έχουν ξεχαστεί.

Η θεωρία των δύο άκρων την οποία αυτά τα πέριξ του Σαμαρά κέντρα συντηρούν με πάθος , οδήγησαν στην αποθράσυνση της ΧΑ. Κάθε φορά που οι χρυσαυγίτες έδειχναν το πραγματικό τους πρόσωπο η κυβέρνηση μιλούσε για ...δύο άκρα. Και τελικά ενδυνάμωνε το ένα μέχρι πουέφθασε στο σημείο να μην μπορεί να το ελέγξει.

Οι δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη με τις οποίες “απέβαλε” από το συνταγματικό τόξο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έγιναν είτε υπό το καθεστώς πανικού ,είτε βάσει σχεδίου. Το πρώτο θα μπορούσε ίσως με πολύ μεγάλη ανοχή και κατανόηση να γίνει κατονοητό. Το δεύτερο είναι εφιαλτικό. Γιατί αποτελεί μια ακόμη σοβαρότατη ένδειξη ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα σ΄ αυτή τη χώρα. Ακόμη και για εκτροπή. 
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου