Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ: "Η απολογία του Σοφοκλή"


Δήμος Μωυσιάδης
04/06/11    12:08    
"Ομολογώ ότι η χθεσινή ομιλία του Σοφοκλή Πιλάβιου, με συγκίνησε. Όπως με συγκίνησε η άμεση συμπαράσταση που πρόσφερε προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο εκπρόσωπος της Superleague, Γιώργος Μποροβήλος (βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις). Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε και η προσπάθεια κάποιων, αμέσως μετά την ομιλία του Πιλάβιου, να μας πείσουν ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ πολεμήθηκε από τις… σκοτεινές δυνάμεις του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρκετά με τα όσα συγκινητικά συνέβησαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Πάμε λοιπόν στην ουσία και σε κάποιες ενδιαφέρουσες ατάκες του Πιλάβιου.
Για την κριτική που ασκείται προς τα μέλη των επιτροπών, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε: «Φτάσαμε να λοιδορούνται εν ενεργεία ή συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί, να υβρίζονται θεσμοί, διότι επιβεβαιώνεται η παροιμία που λεει: φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
-Κύριε Πιλάβιε, ο κ Γυφτάκης δεν είναι δικαστικός λειτουργός; Γιατί οι κ.κ Σμαϊλης και Πάλης δεν αποδέχθηκαν τις θέσεις του; Εσείς ο ίδιος γιατί δεν ασχοληθήκατε με την επισήμανση του ότι υπάρχουν ΠΑΕ που πήραν άδεια παρά το ότι έχουν αρνητική καθαρή θέση; Ο κ Μπέος με τη συμπεριφορά του σας έχει πείσει ότι σέβεται τους δικαστές;
Για τι βία στα γήπεδα είπε: Συμπορευτήκαμε με τη Super League και την πολιτεία για να βρούμε τους τρόπους εκείνους που θα μας οδηγήσουν στην επόμενη μέρα, που θα αντιμετωπίσουν ριζικά το πρόβλημα και θα βοηθήσουν να αποκτήσουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο".
- Κύριε Πιλάβιε μεταξύ των τρόπων που έχετε βρει για την αντιμετώπιση της βίας, ήταν και η κίνηση σας να κάνετε την απονομή στον τελικό της ντροπής σαν να μην συνέβη απολύτως τίποτα;
Για τις πλαστές ενημερότητας είπε: «Η ίδια η Ομοσπονδία αναγνώρισε άμεσα το πρόβλημα στη δική της λειτουργία. Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της και με ακαριαίο τρόπο αντέδρασε. Απομάκρυνε τον υπεύθυνο διευθυντή του τμήματος και άρχισε άμεσο έλεγχο».
- Κύριε Πιλάβιε τον υπεύθυνο για τον έλεγχο στις ενημερότητες ποιος τον τοποθέτησε σε αυτή τη θέση; Μήπως θα έπρεπε να κάνετε την αυτοκριτική σας; Αρκεί και μόνο η απομάκρυνση του υπεύθυνου; Δεν θα ήταν ποιο σωστό να λογοδοτήσει σε κάποια όργανα; Γιατί ο έλεγχος αφορά μόνο τον Γενάρη είστε τόσο σίγουρος ότι δεν συνέβησαν τα ίδια και με τις ενημερότητες που βγήκαν τον Αύγουστο;
Σε άλλο σημείο ο Κ Πιλάβιος είπε: Ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει. Αλλά οι δικές μου μάχες και οι δικές μου προτεραιότητες είναι άλλες. Υπάρχουν αντιστάσεις, υπάρχουν νοοτροπίες και συμφέροντα δεκαετιών. Όλα αυτά κρατούν δέσμιο το ποδόσφαιρο κι εμποδίζουν τη μεγάλη φυγή προς τα εμπρός. Κάποιοι κερδοσκοπούν με τη μιζέρια και την παρακμή.
- Κύριε Πιλάβιε εδώ έχετε δίκιο. Συγχαρητήρια που οι πρώτες από τις μάχες σας δόθηκαν απέναντι στους δυο αιώνιους δυνάστες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Ηρακλή και τον ΟΦΗ.
Ο κ Πιλάβιος είπε και άλλα, όπως: «Οι καιροί έχουν αλλάξει. Ένα κράτος υπό χρεοκοπία δεν έχει το παραμικρό περιθώριο να επιδεικνύει γαλαντόμες συμπεριφορές. Μπορώ δε και ευθαρσώς να σας πω ότι αναζητάει και τις αφορμές που θα αποτελέσουν το «τέλειο άλλοθι» για να κλείσει τελείως η στρόφιγγα της χρηματοδότησης».
- Δηλαδή κύριε Πιλάβιε το κράτος πρέπει να πληρώνει για το ποδόσφαιρο, αλλά όπως ισχυρίζεστε με το περιβόητο αυτοδιοίκητο, δεν έχει δικαίωμα να το ελέγχει…
Συνεχίζοντας ο κ Πιλάβιος είπε: «Έτσι και ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, με νέους σύγχρονους όρους».
-Μέσα σε αυτούς τους σύγχρονους όρους είναι και η απονομή του Κυπέλλου σε έναν τελικό που δεν έληξε;
Tέλος, λέγοντας ότι όλοι οι πρέπει να ζητήσουν ένα συγγνώμη από τον κόσμο, ο κ Πιλάβιος συμπλήρωσε: «Αντίθετα, το να παραστάνουμε τους αλάθητους Πάπες είναι ό, τι χειρότερο. Είναι το λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή».
-Κύριε Πιλάβιε αφού δεν διεκδικείτε το αλάθητο του Πάπα, γιατί δεν μπήκατε στον κόπο να αναφερθείτε έστω και σε ΕΝΑ λάθος σας;
Υ.Γ.: Πριν βάλει λουκέτο στην ΕΠΟ, ο Πιλάβιος απάντησε αρνητικά στο αίτημα της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της βουλής για το άνοιγμα των φακέλων".
Το σχόλιο είναι του Δήμου Μωυσιάδη, δημοσιογράφου των "Σπορ του Βορρά"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου