Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

"Μαγειρεύουν" το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


05/06/11    18:20     Επιμέλεια: Δημήτρης Βλάχος
Η επίσημη δικαιολογία του Σοφοκλή Πιλάβιου για την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ ήταν... "η προσπάθεια διαλόγου με την Πολιτεία, τη Σούπερ Λιγκ, την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής, τα  κόμματα, τον ΠΣΑΠ. Δώσαμε περιθώριο 15 ημερών για τις συναντήσεις. Πρέπει μόνοι μας να πούμε την αλήθεια για να πάμε καλύτερα". Όταν όμως μιλάμε για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, καλό θα είναι να κρατάμε μικρό καλάθι, διότι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι στα σκαριά υπάρχει ένα ακόμη σκάνδαλο. Ίσως το μεγαλύτερο της χρονιάς.
Στις 15 Μαϊου πραγματοποιήθηκε η τελευταία αγωνιστική στην Football League. Το βράδυ της Πέμπτης 2 Ιουνίου, έγινε γνωστό ότι 8 ΠΑΕ της Football League αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις ενημερότητες που χρησιμοποίησαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Το πρωί της 3ης Ιουνίου, λίγες ώρες δηλαδή αργότερα, ο Πιλάβιος πρότεινε και το σώμα της ΕΠΟ ψήφισε την διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδίας για περίπου 15 ημέρες. Αν εξαντληθεί αυτό το διάστημα, η ΕΠΟ θα ξαναλειτουργήσει στις 18 Ιουλίου. Ένα μήνα δηλαδή και τρεις ημέρες μετά την τελευταία αγωνιστική της Football League.
Κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες ΠΑΕ δεν θα έχει το δικαίωμα καταγγελίας, μιας και θα έχει παρέλθει ο ένας μήνας!!! Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης και πρόεδρος της Επιτροπής Ιδιότητας και Μεταγραφών, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν θα γίνει κανένα κουκούλωμα και εφόσον αποδειχθεί παρανομία, οι ΠΑΕ θα τιμωρηθούν. Ελάχιστοι όμως μπορούν να τον πιστέψουν.
Το ενδεχόμενο να την πληρώσει μόνο ο Ηρακλής, είναι πλέον ορατό. Άλλωστε εξυπηρετεί και την ΕΠΟ, αφού θα πρέπει να βρει τρόπο να χωρέσει οκτώ ΠΑΕ (αν είναι αυτός ο πραγματικός αριθμός) στις τρεις τελευταίες θέσεις. Θυμίζουμε ότι ο Ηρακλής δεν υποβιβάστηκε απευθείας στην Football League, αλλά τοποθετήθηκε τελευταίος και ευνοήθηκε ο Αστέρας Τρίπολης. Τώρα που είναι 8 οι παραβάτες και η προκήρυξη προβλέπει τον υποβιβασμό τριών ΠΑΕ, τι θα πράξει η ΕΠΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου