Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη


Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πορείες που οργάνωσαν το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ , τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, το ΠΑΜΕ, αριστεριστές και αντιεξουσιαστές.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ : Δημήτρης Συρμάτσης

Η πορεία του ΕΚΘ, ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 μπροστά από τα γραφεία στην Ολύμπου, και οδηγήθηκε προς την Δωδεκανήσου όπου και πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο πολιτικό γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στην οδό Δαναΐδών.
DSCN0666
Ακολούθως μέσω τον οδών Φράγκων – Βασιλέως Ηρακλείου και Βενιζέλου οδηγήθηκε στη ΓΓ Μακεδονίας Θράκης.
Εκεί ο μεγαλύτερος όγκος των εργαζομένων διαλύθηκε με τους φοιτητές να παραμένουν στο σημείο και να προσπαθούν να σπάσουν τα κάγκελα της εισόδου.
DSCN0668
Τελικά κατάφεραν να σπάσουν τα πλαϊνά κιγκλιδώματα. Εκείνη την στιγμή έκανε την εμφάνισή της μια ομάδα αστυνομικών οι οποίοι παρατάχθηκαν για να αποτρέψουν την εισβολή στο κτίριο. 



DSCN0677
DSCN0687
Λίγη ώρα μετά και χωρίς να υπάρξει ιδιαίτερη ένταση, εμφανίστηκαν και 2 διμοιρίες των ΜΑΤ.
Τελικών δεν έγινε χρήση χημικών και οι διαδηλωτές αποχώρησαν δίνοντας ραντεβού για αύριο το πρωί και για το συλλαλητήριο της Κυριακής στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Κινητοποιήσεις και αύριο στο Λευκό Πύργο

Με συγκεντρώσεις και πορεία υποδέχτηκαν τα νέα μέτρα οι Θεσσαλονικείς, στα πλαίσια της 48ρης πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Στις 10.30 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ έξω από το Εργατικό Κέντρο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στην Εγνατία, με κατεύθυνση το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Με την πορεία των ΕΚΘ - ΕΔΟΘ ενώθηκαν και τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έκαναν νωρίτερα συγκέντρωση στην Καμάρα. Η πορεία συνεχίστηκε και κατέληξε έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησε στις 11.30 από το ΠΑΜΕ, με συνθήματα την «μονομερή διαγραφή του χρέους», την αποδέσμευση από την Ε.Ε. και τους «ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς» και τη «λαϊκή εξουσία».

Ακολούθησε πορεία, μέσω των οδών Εγνατίας και Τσιμισκή, με κατάληξη τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Στις 18:30 θα γίνουν πικετοφορίες του ΠΑΜΕ και των «Λαϊκών Επιτροπών» στο Άγαλμα. Βενιζέλου, στην πλατεία δημαρχείου στην Καλαμαριά, στην Αγ. Βαρβάρα στην Τούμπα και στην διασταύρωση Μαρτίου με Παπαναστασίου στην Χαριλάου.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τα συνδικάτα και αύριο την ίδια ώρα, στα ίδια σημεία, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας. Αύριο στις 11.00 στο Λευκό Πύργο ανακοίνωσαν ότι θα διαδηλώσουν με μοτοποδήλατα, ενάντια στο νέο μνημόνιο, με ελληνικές σημαίες και οι «Μοτοσικλετιστές εν Δράσει» .

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν κινητοποιήσεις και την Κυριακή. Στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ σε άλλα σημεία του κέντρου προγραμματίζονται πικετοφορίες και πορείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου