Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Ως πότε θα είστε αδρανείς;». Το ασύλληπτο μέγεθος μιας τεράστιας ιστορίας


21/11/13    12:41     Επιμέλεια: BLUEARENA
b608e059994ef76f58341f08d2cda278.jpg«Ως πότε θα είστε αδρανείς; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να δείξετε επιτέλους ότι καταλαβαίνετε μετά από τόσα χρόνια ποιος είναι ο απώτερος σκοπός; Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το κυνηγητό που υφίσταται ο Ηρακλής όλα αυτά τα χρόνια, είναι ξεκάθαρο ότι η στοχοποίηση αυτού του σωματείου σε όλα του τα επίπεδα γίνεται, υπάρχει, καταγράφεται γιατί υπάρχει η γη. Υπάρχουν τα οικόπεδα.
Κι αυτά είναι αρκετά στις εποχές που ζούμε να επιτρέπουν να βρίσκονται στον αέρα υποθέσεις και ισχυρισμοί που προκαλούν τη νοημοσύνη του καθενός. Οι πολιτικοί φορείς αυτής της χώρας, τα κόμματα, οι φορείς –άραγε- θα ξαναμπούνε σε μια διαδικασία ξεπουλήματος;
Αν δεν το έχετε καταλάβει, κύριοι και κυρίες, συζητείται αυτή τη στιγμή το αν θα πρέπει να «κλείσει» ο Γ.Σ. Ηρακλής. Αντιλαμβάνεστε τη βαρύτητα της φράσης; ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ; Αντιλαμβάνεστε τις λέξεις που τη σχηματίζουν; Αντιλαμβάνεστε την ιστορία 105 χρόνων; Αυτοί που δεν τη σεβάστηκαν, αυτοί που έπαιξαν μαζί της, αυτοί στους οποίους αναφέρονται τα καταγγελτικά πορίσματα να τιμωρηθούν, αν αποδειχθούν οι ευθύνες.
Είναι η κάθαρση που ζητά και ο ίδιος ο Ηρακλής, επισήμως, χρόνια τώρα. Ο ίδιος ο Ηρακλής σας το ζητά. Είναι η κάθαρση όμως που δεν ενθαρρύνετε. Είναι η κάθαρση την οποία δεν ενισχύετε. Αντιθέτως, εδώ και χρόνια, ξεκινώντας και ανεβαίνοντας σκαλοπάτια και βαθμίδες, συναντά κανείς το διπλό, ίδιο παιχνίδι. Πώς θα την πληρώσει η ομάδα, ο σύλλογος, αυτό το σωματείο με την τεράστια ιστορία.
Δείτε όμως τριγύρω τις εικόνες. Δείτε το παζλ που σχηματίζεται. Δείτε και νιώστε, την πρόκληση και τον βιασμό της νοημοσύνης του καθενός. Τριγύρω, στην κοινωνία μας, υπάρχουν Φορείς, Κόμματα, Δήμοι, Περιφέρειες, Ομάδες, ΠΑΕ, όπου –κατά καιρούς- στελέχη τους έχουν κατηγορηθεί. Εχουν οδηγηθεί στον ανακριτή, στον εισαγγελέα, έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, έχουν βγει αποφάσεις και όλες αφορούν τις ευθύνες προσώπων. ΟΛΕΣ.
Πώς γίνεται λοιπόν ΜΟΝΟ στον Ηρακλή να παίζεται εδώ και χρόνια αυτό το ύπουλο από τη μεριά του συστήματος και των συμφερόντων παιχνίδι; Πώς γίνεται να πηγαίνει πάντα η ιστορία ΜΟΝΟ στον Ηρακλή στη συλλογική ευθύνη; Πώς γίνεται -ΜΟΝΟ στον Ηρακλή- αντί να υπάρχουν οι ευθύνες των ατόμων, να συνδέεται πάντα το σωματείο;
Και επειδή μιλάμε για Γ.Σ. Για ποιον άλλον Γ.Σ. στην ελληνική επικράτεια ακόμη και με βεβαιωμένα χρέη, συζητείται τέτοια περίπτωση; Μην κουράζεστε να ψάχνετε. Σε κανέναν. Δεν σας προκαλεί λοιπόν υποψίες αυτό;
Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε πια. Είναι τα άτομα, δεν είναι το σωματείο. Είναι τα οικόπεδα, είναι η γη, δεν είναι η ανάγκη και η διάθεση του συστήματος για... τιμωρία. Εσείς, μέλη σας, δικοί σας άνθρωποι έχετε κατά καιρούς διαφημίσει την ιστορία του Ηρακλή. Γνωρίζετε πολύ καλά τι έχει γίνει. Μην είστε άλλο αδρανείς. Μην αφήσετε να κατακρεουργηθεί εκ νέου το σωματείο Ηρακλής, να κατακρεουργηθεί η ιστορία του, από τη στιγμή που είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κάποιος, να δει και να διερευνήσει τις ευθύνες των προσώπων.
Και μην λησμονείτε κάτι. Μην λησμονείτε ότι αυτό που γίνεται για μία ακόμη φορά με τον Ηρακλή δεν πείθει κανέναν. Μην λησμονείτε τον κόσμο. Κι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αλυσίδα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ήταν, είναι και θα είναι, ο ένας δίπλα στον άλλον.
Ο κάθε κρίκος αυτής της αλυσίδας κρίνει για μία ακόμη φορά. Καταλαβαίνει τις κινήσεις του καθενός. Τα λόγια του και τις αποφάσεις που παίρνει. Τις πράξεις του και τις συμπεριφορές. Τώρα, η κωμωδία και το παιχνίδι με τις λέξεις δεν μπορεί άλλον να συνεχιστεί. Βγείτε επιτέλους μπροστά, πάρτε θέση, μιλήστε».
Τούτο το κείμενο έχει πάει παντού. Σε κόμματα, σε φορείς. Σε Δήμους, περιφέρειες και οργανώσεις. Σε όλους όσοι πρέπει επιτέλους να μιλήσουν. Εχουν υποχρέωση απέναντι σε μια ιστορία 105 χρόνων, εθνικής, κοινωνικής και αθλητικής δράσης, το ασύλληπτο μέγεθος της οποίας επιβάλλει δυναμική παρέμβαση. Επιτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου