Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τι κατέθεσε στο δικαστήριο ο Αντώνης Κανάκης για το κύκλωμα τοκογλύφων



kanakis
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παρουσιαστηκε σήμερα συνοδευόμενος από το στενό του συνεργάτη Χρήστο Κιούση ο Αντώνης Κανάκης προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη πολυμελούς κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας που δρούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο τηλεπαρουσιαστής Αντώνης Κανάκης, ο οποίος φέρεται να πλήρωνε στο κύκλωμα διάφορα χρηματικά ποσά ως «προστασία» σε τρία νυχτερινά μαγαζιά στα οποία εμφανίζεται να είναι συνιδιοκτήτης. Ο κ. Κανάκης είχε κληθεί στο δικαστήριο, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε προσέλθει να καταθέσει.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thousandnews.gr, με την έναρξη της κατάθεσής του η δικαστής αρχικά τον ρώτησε για τους λόγους που δεν εμφανιζόταν στο δικαστήριο παρόλου που είχε κλητευθεί, αν και δυσκολεύτηκαν να τον καλέσουν επίσημα γραπτώς. Ο Αντώνης Κανάκης ξεκαθάρισε ότι είχε ειδοποιηθεί για την συγκεκριμένη ημερομηνία για αυτό και εμφανίστηκε σήμερα.
Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι συμμετέχει στα δύο μαγαζιά, στο "Λιμάνι" στη Θεσσαλονίκη και στο "Angel" στη Χαλκιδική, στα οποία όμως ο ιδιος ασχολούνταν με τη μουσική, τα πάρτυ και διάφορα happenings, καθώς τα οικονομικά διαχειριζόταν ο Νίκος Μανάκης, ο συνέταιρός του.
Η δικαστής εν συνεχεία του επεσήμανε ότι το όνομά του αναφέρθηκε σε τηλεφωνική συνομιλία του Κώστα Μελέτη, ο οποίος είναι ένας από τους εγκέφαλους του κυκλώματος. Για το λόγο αυτό του ζήτησε να αναφέρει στο δικαστήριο αν γνωρίζει κάποιους και ποιους από εκείνους που συμμετείχαν στο κύκλωμα. Ο Αντώνης Κανάκης απάντησε ότι γνωρίζει τον Κώστα Μελέτη τα τελευταία 20 χρόνια, από την εποχή που έπαιζε μουσική σε μαγαζιά της Χαλκιδικής όπου ο Κώστας ήταν πορτιέρης και έκαναν παρέα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι στα μαγαζιά αυτά ο ίδιος δεν είχε συνεργασία με τον Μελέτη. Η συνεργασία κλεινόταν μόνο από τον Μανάκη για ορισμένες μέρες που ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που γινόταν μικροφασαρίες και επρεπε να υπάρχει προστασία στο μαγαζί.
Η δικάστης ρώτησε τους λόγους που επέλεγαν τον Κώστα Μελέτη για πόρτα στο μαγαζί, και ο Κανάκης απάντησε ότι "εμπνέει σεβασμό λόγω παλαιότητας και είχε γνωριμίες στον χώρο, ενώ μπορούσε να φέρει και βοηθούς". Η δικαστής εξακολούθησε να ζητά διευκρινίσεις για τη συνεργασία ρωτώντας μέσω ποιας διαδικασίας πληρώνονταν οι πορτιέρηδες. Ο Κανάκης απάντησε πως παρόλο που δεν είχε συμμετοχή στην πληρωμή ο ίδιος, ήξερε πως έπαιρναν τα χρήματα στο χέρι, 50€ τη μέρα, ή μαζευόταν κάποιο ποσό και τα έπαιρνε κάποιός από τους πορτιέρηδες. Στην επισήμανση της δικαστή ότι οι υπόλοιποι μάρτυρες δεν ανέφεραν πως τα μαγαζιά χρειάζονταν προστασία, ο Κανάκης σχολίασε πως κακώς δεν το παραδέχθηκαν γιατί στα μεγάλα μαγαζιά είναι απαραίτητη η προστασία.
Στην ερώτηση γιατί δεν χρησιμοποιούσαν εταιρεία security, ο Κανάκης απάντησε πως οι εταιρείες αυτές δεν αναλαμβάνουν τέτοιες δουλειές, γιατί οι υπάλληλοι δεν έχουν ιδιαίτερες ικανότητες. Κατά συνέπεια αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να φυλάξουν μαγαζιά της νυχτας. Όπως μάλιστα ανέφερε, κάποιο βράδυ που είχε γίνει φασαριά στο μαγαζί, οι πορτιέρηδες έβγαλαν έξω τον υπαίτιο με περισσότερη αγριότητα από την επιτρεπτή. Στη συνέχεια ο πελάτης έκανε μήνυση στο μαγαζί εξοργίζοντας τον ίδιο. Τότε τηλεφώνησε στον Μελέτη για να ζητήσει εξηγήσεις για το πώς έγινε το περιστατικό και για να του τονίσει ότι πρέπει να έχουν αμυντική στάση, και μόνο να επιτιθενται μόνο αν προκληθούν. Η συζήτηση απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν η δικαστής ρώτησε τον Αντώνη Κανάκη αν παροτρύνει τους μπράβους να επιτίθενται σε πελάτες.
Απαντώντας σε αυτήν την ερώτηση ο ίδιος σχολίασε: "Αμφιβάλλω για τη νοημοσύνη τους, δεν είναι και του πανεπιστημίου". Και όταν συνεχίζοντας η δικαστής τον ρώτησε γιατί δεν κάλεσε την αστυνομία, ο Κανάκης απάντησε "Πιστεύετε ότι θα ερχόταν η αστυνομία για τέτοια περιστατικά;". Και τότε ο εισαγγελέας τον ρώτησε αν συνομολογεί ότι δεν υπάρχει κράτος και αστυνομία για να πάρει την απάντηση: "Σας σοκάρει η απάντησή μου ότι τα νυχτερινά μαγαζιά λειτουργούν με προστασία; Δεν συνομολογώ, είναι μια πραγματικότητα".
Τέλος, όταν η δικαστής ανέφερε ότι υπάρχει μια συνομιλία με τον Μελέτη και έναν κρατούμενο που ζητάει δουλειά μόλις αποφυλακικστεί, στην οποία ο Μελέτης του προτείνει ανάμεσα στα άλλα και μαγαζί του Κανάκη, ο ίδιος αναφώνησε: "Πού εφτασε η χάρη μας"!!!
Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου