Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αγωγή εναντίον της Google από έξι χώρες της Ευρώπης



Αγωγή εναντίον της Google θα ασκήσουν οι Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων έξι ευρωπαϊκών χωρών προκειμένου η αμερικανική εταιρεία να αλλάξει την πρακτική της, που
Οι Αρχές της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας συμφώνησαν χθες να αναλάβουν από κοινού δράση, με στόχο να επιβάλουν πρόστιμα ή περιορισμούς στις δραστηριότητες της Google στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Όπως ισχυρίζονται όσοι την καταγγέλλουν η Google δημιουργεί ένα χρυσωρυχείο πληροφοριών και στοιχείων εις βάρος των χρηστών της, χωρίς εκείνοι να δώσουν ποτέ την άδειά τους.
Πέρυσι η Google συγχώνευσε 60 διαφορετικές πολιτικές απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων από όλο τον κόσμο σε ενιαία διαδικασία. Οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί καταγγέλλουν ότι η νέα πολιτική δεν επιτρέπει στους χρήστες να καταλάβουν ποια δεδομένα κρατούνται, πώς συνδυάζονται με υπηρεσίες της Google ή πόσο τα διατηρεί αποθηκευμένα η εταιρεία.
Στα τέλη του Οκτωβρίου του 2012, η Κομισιόν αποφάνθηκε πως η πολιτική της εταιρείας δεν ανταποκρινόταν στα στάνταρ της Ευρώπης όσον αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων, και ότι η Google θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες να βλέπουν τι πληροφορίες συγκεντρώνονται για τους ίδιους.

Στην εταιρεία δόθηκε προθεσμία τεσσάρων μηνών για να αναπτύξει σχετικά εργαλεία, και να αρχίσει να φροντίζει έτσι ώστε να μη συγκεντρώνει περισσότερα δεδομένα από όσα θα έπρεπε για τους χρήστες της. Το θέμα αυτό προέκυψε ύστερα από την ενοποίηση των πολιτικών της εταιρείας  όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα για όλες τις υπηρεσίες της, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας κοινής.
Φυσικά ένα πρόστιμο της τάξης των 300.000 ευρω που μπορεί να τις επιβάλει η Γαλλία για παράδειγμα δεν είναι παρά κέρδη 3 λεπτών για τον κολοσσό .
Το κόστος συνεπώς δεν θα είναι μεγάλο για την Google αλλά κυρίως οι χώρες προσπαθούν να βλάψουν την εικόνα της Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου