Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

"Άξιοι συγχαρητηρίων οι φίλοι του Ηρακλή"



ekdilwsilagada.jpg
Ο Ηρακλής τίμησε σήμερα την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ημέρα που η Ελλάδα θρήνησε δύο ήρωες. Τον αεροπόρο, Εμμανουήλ Αργυρόπουλο και τον οπλαρχηγό, Κωνσταντίνο Μάνο. Και πως θα μπορούσε να λείπει εξάλλου, αφού τα μέλη του συνδέσμου της περιοχής Λαγκαδά, ήταν αυτά, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να αναμορφώσουν τον χώρο του μνημείου που για χρόνια είχε παραμεληθεί.
Στη σημερινή εκδήλωση δε, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαγκαδά και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, βρέθηκαν και συγγενείς των δύο ηρωών, όπως ο Δημήτρης Σαλταφέρας - Αργυρόπουλος (στη φώτο τρίτος από αριστερά), που είναι δεύτερος ξάδερφος του παππού του Εμμανουήλ Αργυρόπουλου και ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου - Μάνος (στη φώτο τέταρτος από αριστερά), που είναι ο τρισέγγονος του Κωνσταντίνου Μάνου, ο οποίος συνοδεύονταν και από τον πατέρα του Λεωνίδα Παπαγεωργίου (στη φώτο δεύτερος από αριστερά).
Όλοι τους ζουν μόνιμα στην Αθήνα και δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την ανάπλαση του χώρου.
"Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι εδώ και μπορώ να πω ότι με συγκίνησε πολύ το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που θυμούνται τους δύο ήρωες και αποφάσισαν να αναπλάσουν τον χώρο" τόνισε ο Δημήτρης Σαλταφέρας - Αργυρόπουλος, κρατώντας τη φωτογραφία που του έδωσαν οι φίλοι του Ηρακλή από τον Λαγκαδά, η οποία και απεικόνιζε τον χώρο πριν την ανάπλαση.
"Μας πληροφόρησαν από την αεροπορία για την εκδήλωση των 100 χρόνων και ήρθαμε εδώ, όπου είδαμε και την ανάπλαση του χώρου. Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία των ανθρώπων του Ηρακλή, που αναγνωρίζουν την θυσία" τόνισε ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου, ενώ από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου - Μάνος στην επιστολή που διάβασε διά του βήματος ευχαρίστησε όλους όσους φρόντισαν ώστε να διατηρηθεί η μνήμη του γεγονότος".
ekdilwsilagada3.jpg 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου