Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Αν προσέχετε τις γερμανικές εφημερίδες και τις δηλώσεις Γερμανών πολιτικών ανεξαρτήτως Κόμματος θα παρατηρήσετε μια «ομοιομορφία».
Θα επιτεθούν συνδυασμένα ο καθένας απο την πλευρά του.Είτε θα κάνουν συντονισμένα θετικά σχόλια.
Διότι «για το καλό της Γερμανίας αγωνίζονται όλοι»,όπως θα φώναζε και ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Αν διαβάσετε σχόλια του ελληνικού τύπου και δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών θα βρείτε δυο κατηγορίες. Απο τη μία μεριά οι Ολιγάρχες που κυβερνούσαν ως τώρα δεκαετίες αγκαζέ με τον Χριστοφοράκο,τη Ζήμενς ,τον Καραβέλα και άλλους πολυεθνικούς κολοσσούς(διαφημιστικά ντεεεε….) και εκπροσώπους τους.
Από την άλλη οι ανεξάρτητοι.
Σήμερα απο το μεσημέρι ο τύπος των Ολιγαρχών έχει σε περίοπτη θέση(εξαιρείται η REAL ,έντυπη και με τον «ΕΝΙΚΟ» προς τιμήν τους) την είδηση ότι ο πολύς Γιούνκερ της Κομισιόν δεν δέχθηκε να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα γιατί θύμωσε με όσα είπε στη Βουλή χθες απορρίπτοντας την λαιμητόμο(πρόταση την ονόμασαν τα σκύβαλα…) των θεσμών και θύμωσε γιατί δεν του έστειλε προτάσεις ελληνικές ο κ.Τσίπρας.
Σοβαρή ως είδηση δε λέμε…Αλλά βρε αδελφέ ,ας έβαζαν και μια παράγραφο ότι ζήτησαν ενημέρωση από το Μαξίμου για το τηλέφωνο και εκείνο δεν τους απάντησε…Έτσι για να φαίνεται ότι «για την Ελλάδα(και όχι την Ολιγαρχία της) αγωνιζόμαστε όλοι».
Τίποτα.Λέξη για το αν επιβεβαιώνει η διαψεύδει η ελληνική πλευρά τους ισχυρισμούς δυο ξένων ΜΜΕ,καθώς ή είδηση αποδιδόταν σε ανώνυμη πηγή της Ευρώπης…
Ψάχναμε ,ψάχναμε και εν τέλει μας είπαν ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα»
Ψάχναμε ,ψάχναμε και εν τέλει μας είπαν ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα»
Στις 19,30 το απόγευμα το Μαξίμου ανακοίνωσε ότι η είδηση για αναπάντητες κλήσεις είναι ανακάλυψη της παραφιλολογίας καθώς η ελληνική πρόταση είναι στο τραπέζι των δανειστών…
Δίπλα στην είδηση για τον θυμωμένο Γιούνκερ υπήρχε η είδηση ότι η Μέρκελ ήταν πολύ ψυχρή και δήλωσε ότι «δεν θα είναι κεντρικό θέμα στη σύνοδο των G7 στο Μόναχο η Ελλάδα και θα εκφράσουμε εκεί την ελπίδα για την επίτευξη της συμφωνίας».
Άρα;
Αν αύριο ο Ομπάμα δεν πιέσει τη Μέρκελ πεθαίνουμε…
Εδώ στεκόμαστε λίγο.
Άρα;
Αν αύριο ο Ομπάμα δεν πιέσει τη Μέρκελ πεθαίνουμε…
Εδώ στεκόμαστε λίγο.
ΟΙ ΗΠΑ ανακοίνωσαν ρητά την περασμένη εβδομάδα ότι είναι ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη».
Αν το εννοούν ΔΕΝ θα επιτρέψουν στη Μέρκελ να εκφράσει απλά την ελπίδα και να συνεχίσει να εφαρμόζει το ύπουλο σχέδιο κατά της Ελλάδας,το οποίο αποκαλύπτει η REAL που κυκλοφορεί αύριο και δεν πρέπει να τη χάστε ,όσοι ενδιαφέρεστε για σωστή ενημέρωση από μια μεγάλη εφημερίδα…
Αν παρόντος του Ομπάμα η Μέρκελ συνεχίσει τις γνωστές ειρωνείες και οι ΗΠΑ δεν κάνουν τίποτα «γιατί είναι θυμωμένες με την νέα πολιτική των αγωγών Τσίπρα-Λαφαζάνη»,τότε τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ.
Θα αποδειχθεί ότι οι ΗΠΑ πηγαίνουν κόντρα και στις υποδείξεις των διάσημων καθηγητών -οικονομολόγων (Στίγκλιτς κλπ),οι οποίοι με επιστολή τους ,λένε τα ίδια που λέει και η Ελληνική Κυβέρνηση για τα μνημόνια.
Θα αποδειχθεί ότι οι ΗΠΑ έστησαν μια ακόμα παγίδα ,όπως αυτή στο κυπριακό με το πραξικόπημα-δόλωμα του Σαμψών και την εν συνεχεία διχοτόμηση του νησιού.
Θα αποδειχθεί ότι οι ΗΠΑ έστησαν μια ακόμα παγίδα ,όπως αυτή στο κυπριακό με το πραξικόπημα-δόλωμα του Σαμψών και την εν συνεχεία διχοτόμηση του νησιού.
Και η Νορβηγία είναι μικρή σε πληθυσμό χώρα,έχει πετρέλαια πολλά,αλλα δεν εξαθλίωσαν το λαό για να τα πάρουν.
Στα σοβαρά πράγματα πρέπει να δείξει τις ικανότητες ο Αλέξης Τσίπρας και το Κόμμα του.
Στα σοβαρά πράγματα πρέπει να δείξει τις ικανότητες ο Αλέξης Τσίπρας και το Κόμμα του.
Και είναι βέβαιο ότι θα απευθυνθεί με κάποιο τρόπο στο λαό,ώστε να λάβει την δική του γνώμη και έγκριση για μικρά η μεγάλα άλματα…
Δείτε την επιστολή των καθηγητών,την οποία δεν πιστεύουμε ότι θα αγνοήσει (αντίθετα μάλιστα…) ο Ομπάμα:
«Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν να παίζουν ένα μικροπολιτικό παιχνίδι με την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις απαιτήσεις των πιστωτών της έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ <τα μισά του δρόμου>. Ωστόσο, η Γερμανία και άλλοι πιστωτές της Ελλάδας, εξακολουθούν να απαιτούν από τη χώρα να υπογράψει για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι μια αποτυχία, και ότι λίγοι οικονομολόγοι είχαν σκεφτεί ποτέ θα μπορούσε, ή θα έπρεπε να εφαρμοστεί.
Η εξέλιξη της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας, από ένα μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα σε πλεόνασμα, ήταν σχεδόν άνευ προηγουμένου, αλλά η απαίτηση να πετύχει η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα στο επίπεδο του 4,5% του ΑΕΠ, ήταν παράλογη.
Δυστυχώς, την ώρα που η «τρόικα» – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – περιέλαβαν για πρώτη φορά αυτή την ανεύθυνη απαίτηση, στο διεθνές χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, η κυβέρνηση της χώρας δεν είχε άλλη επιλογή παρά να προσχωρήσει σε αυτό, .
Το να συνεχιστεί το πρόγραμμα αυτό, είναι τρέλα, ιδίως τώρα, δεδομένης της μείωσης κατά 25% του ΑΕΠ το οποίο η Ελλάδα έχει υποστεί από την αρχή της κρίσης. Η τρόικα έκανε τραγικά λάθος εκτίμηση των μακροοικονομικών επιπτώσεων του προγράμματος που επιβάλλει.
Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες προβλέψεις τους, πίστευαν ότι, με την περικοπή των μισθών και την αποδοχή των άλλων μέτρων λιτότητας, οι ελληνικές εξαγωγές θα αυξηθούν και η οικονομία θα επιστρέψει σύντομα στην ανάπτυξη. Πίστευαν επίσης ότι η πρώτη αναδιάρθρωση του χρέους θα οδηγήσει στη βιωσιμότητα του χρέους.
Οι προβλέψεις της τρόικας ήταν λάθος, και αυτό συμβαίνει επανειλημμένως. Και όχι κατά λίγο, αλλά κατά ένα τεράστιο ποσό. Οι Ελληνες ψηφοφόροι είχαν δίκαιο να απαιτήσουν αλλαγή πορείας και η κυβέρνησή τους πράττει ορθά που αρνείται να υπογράψει ένα πρόγραμμα, βαθιά προβληματικό.
Παρ” όλα αυτά, υπάρχει πεδίο για μια συμφωνία: Η Ελλάδα έχει κάνει σαφή την πρόθεσή της να συμμετάσχει στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και χαιρέτισε τη βοήθεια της Ευρώπης στην εφαρμογή ορισμένων εξ αυτών.
Παρ” όλα αυτά, υπάρχει πεδίο για μια συμφωνία: Η Ελλάδα έχει κάνει σαφή την πρόθεσή της να συμμετάσχει στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και χαιρέτισε τη βοήθεια της Ευρώπης στην εφαρμογή ορισμένων εξ αυτών.
Μια δόση ρεαλισμού στην πλευρά των πιστωτών της Ελλάδας, ως προς το τι είναι εφικτό, καθώς και για τις μακροοικονομικές συνέπειες των διαφόρων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας που θα είναι καλό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.
Πηγή: ntokoumenta.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου